Κάλεσμα του ΕΚΒ προς Σωματεία για την απεργία στις 17 Μαΐου

Κάλεσμα προς τα Σωματεία μέλη του απευθύνει το εργατικό Κέντρο Βόλου για την απεργία στις; 17 Μαΐου που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για το 4ο μνημόνιο, που έφερε η αξιολόγηση από τους θεσμούς.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ολοκλήρωσε το νέο Μνημονιακό της έγκλημα, που επικύρωσε, με τις υπογραφές της, το σκληρό και βάρβαρο πακέτο μέτρων σε συντάξεις, εργασιακές σχέσεις και επιδόματα.

«Υποσχόμενη άλλα και πράττοντας εντελώς τα αντίθετα, η Κυβέρνηση επέλεξε τον δρόμο της σύμπλευσης με τους Δανειστές και της σύγκρουσης με την ελληνική Κοινωνία.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου, υλοποιώντας την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας της Διοίκησης, απαντά με συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία, που κήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 17 Μαΐου», αναφέρει το ΕΚΒ, που προσθέτει ότι η ημερομηνία αυτά, σε περίπτωση που η κυβέρνηση επισπεύσει τις διαδικασίες κατάθεσης των μέτρων στη Βουλή, θα τροποποιηθεί άμεσα.

Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο αντί της ανάπτυξης και της απασχόλησης του εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, η κυβέρνηση συνεχίζει το δρόμο της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας, που οδηγεί σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο.

Το Εργατικό Κέντρο σημειώνει ότι η κυβέρνηση ματαιοπονεί και ότι το Συνδικαλιστικό Κίνημα δεν πρόκειται να σταθεί στο πλευρό καμίας κυβέρνησης που διαλύει την Κοινωνία και καθιστά τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους επαίτες.

«Απέναντι σ’ αυτή τη πολιτική, θα συνεχίσουμε τον αγώνα και την αντίσταση! Έχουμε την δύναμη, είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε τις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές και να μην αφήσουμε να μας ισοπεδώσουν με τις νέες αντιλαϊκές πολιτικές», τονίζει το ΕΚΒ που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι το «παλιό» και η «συντήρηση» που εφαρμόζει ευλαβικά το ένα μετά το άλλο τα μνημόνια, εγκαταλείποντας εν μια νυκτί την αριστεροσύνη της και εφαρμόζοντας ακραίες Νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.