Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για απεργία – απάντηση στα μνημόνια

Μεθαύριο Τετάρτη στις 10 π.μ. στην Πλατεία Πανεπιστημίου

Για μαζική συμμετοχή στην απεργία – απάντηση στα μνημόνια και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, μεθαύριο Τετάρτη στις 10 το πρωί στην Πλατεία Πανεπιστημίου, κάλεσαν εκπρόσωποι του Πανεργατικού Κινήματος σε συνέντευξη Τύπου.
Όπως ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας» Κώστας Στεργίου, τα εγκαίνια της μεταμνημονιακής περιόδου, χαρακτηρίζονται από έναν προϋπολογισμό για το 2019, που πίσω από ψίχουλα αναδιανομής φτώχειας περιλαμβάνει και νέα κτυπήματα όπως μείωση χρηματοδότησης για δημόσια υγεία, επιδόματα ανεργίας, μείωση κοινωνικών επιδομάτων κλπ.

«Απέναντι σε αυτή την επίθεση, η πανεργατική απεργία της Τετάρτης, είναι μια κρίσιμη μάχη κόντρα σε πιέσεις και εκβιασμούς. Κυβέρνηση και κεφάλαιο θέλουν σιγή νεκροταφείου. Ο αντιλαϊκός δρόμος θα φέρει δίκαιη ανάπτυξη και η πανεργατική απεργία δίνει απάντηση στη αντιλαϊκή επίθεση και βάζει μπροστά ανάγκες εργαζομένων Δίνουμε όλες δυνάμεις να φτάσει παντού το κάλεσμα», ανέφερε ο Κ. Στεργίου.

Σχετικά με τα αιτήματα, ο ομιλητής δήλωσε ότι είναι η διεκδίκηση κατάργησης του νόμου Αχτσιόγλου και Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, κατώτερο μισθό 751 €, σταθερή κα μόνιμη δουλειά για όλους, αυξήσεις μισθούς και συντάξεις, κατάργηση των αντιασφαλισιτκών νόμων, να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί, να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, μέτρα αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας, όχι συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Στεργίου κατήγγειλε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ότι κάνουν τα πάντα για να περάσει η απεργία στα «μουγκά» και τόνισε ότι ενώ το ΠΑΜΕ δημιούργησε ενιαίο απεργιακό μέτωπο και αποφάσισε απεργία στις 8 Νοέμβρη, τελικά μεταφέρθηκε για τις 14 του μήνα. Όπως είπε, η ΓΣΕΕ, την οποία χαρακτήρισε εργοδοτική ξεπουλημένη Ομοσπονδία, όχι μόνο δεν πήρε απόφαση για απεργία στις 14 Νοέμβρη, αλλά μέσα από παλινωδίες και επιχειρήματα όπως η απεργία έφαγε τα ψωμιά της, τελικά αποφάσισε η απεργία να γίνει στις 28 Νοέμβρη. Το ΠΑΜΕ, ανέφερε, έχει στόχο να εκφραστεί ενιαία η απάντηση των εργαζομένων και η ΓΣΕΕ δεν έκανε το παραμικρό για την επιτυχία της απεργίας, ενώ εκτίμησε ότι θα υπονομεύσει την μεθαυριανή απεργία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.