«Κάρφωσε» Μπέο ο Μπιλλίνης : «Δεν καθυστερώ εγώ τα αντιπλημμυρικά στον Βόλο»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Τι είπε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Τον Δήμο Βόλου «κάρφωσε» χθες στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης, για το θέμα των αντιπλημμυρικών και τη μελέτη που θα εκπονήσει το τοπικό Ίδρυμα.

Ο Πρύτανης είπε χαρακτηριστικά ότι δεν είναι εκείνος που καθυστερεί τα έργα και ανέφερε ότι μία εβδομάδα πριν από τις 24 Σεπτεμβρίου 2024 στάλθηκε από τον Δήμο Βόλου η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου, ΠΘ και Περιφέρειας για την εκπόνηση του έργου «εκτίμηση κινδύνου πλημμύρας κτλ», δηλαδή των αντιπλημμυρικών.
Στις 24.9.24, σύμφωνα με τον κ. Μπιλλίνη, συζητήθηκε και εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Διοίκησης. Η έγκριση στάλθηκε στον Δήμο με την επισήμανση ότι όποτε κληθεί το ΠΘ, θα πάει να υπογράψει.
«Θα υπογράψω όταν με καλέσει ο Δήμος και μετά θα «ανοίξω» έργο στην Επιτροπή Ερευνών», είπε ο Πρύτανης. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά πως έναν μήνα μετά η σύμβαση παραμένει στα συρτάρια του Δήμου με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να αναμένει την πρόσκληση Μπέου για να υπογράψει και να ξεκινήσει το έργο.
Σημειώνεται ότι η συνεργασία αυτή Δήμου Βόλου και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επισημοποιήθηκε πέρυσι τον Νοέμβριο με το ΠΘ να αναλαμβάνει μελέτη για τα έργα που απαιτούνται να εκτελεστούν για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης.
Ο πρύτανης κ. Μπιλίνης είχε δηλώσει τότε, ότι θα κατατεθεί η μελέτη το συντομότερο δυνατόν και θα πρέπει αμέσως μετά να διεκδικήσει ο Δήμος χρήματα για τα έργα.
Παρών σε εκείνη, την περσινή συνάντηση ήταν και ο Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών κ. Νίκος Ηλιού ο οποίος σε δηλώσεις του είχε επισημάνει ότι θα μελετηθούν τόσο η τάφρος στον Περιφερειακό όσο και οι επτά χείμαρροι, που είναι στα όρια του δήμου Βόλου, ο καθένας με τις δικές του ιδιαιτερότητες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.