Κατά πλειοψηφία το ψήφισμα για το νέο Δικαστικό Μέγαρο

Από το Δημοτικό Συμβούλιο ενόψει σύσκεψης με τον υπουργό Δικαιοσύνης

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, στη σημερινή του συνεδρίαση ψήφισμα για την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου και αφού προηγήθηκε κόντρα του δημάρχου Αχ. Μπέου με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Απ. Ριζόπουλο. Το ψήφισμα καταψήφισε η ΛΑΣ.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι για αύριο το πρωί έχει προγραμματιστεί σύσκεψη με τον υπουργό Δικαιοσύνης στην Αθήνα, παρουσία και των βουλευτών και ζήτησε να εγκριθεί ομόφωνα το ψήφισμα, ώστε να πάει στη συνάντηση με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, υιοθετεί την πρόταση συνάντησης που έγινε τον Δεκέμβριο στο Δημαρχείο, παρουσία βουλευτών και φορέων, για ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου σε έκταση 7 στρ. στη Ν. Ιωνία που ανήκει στο υπουργείο και αν δεν κριθεί κατάλληλο ότι δεσμεύεται να παραχωρήσει άλλο δημοτικό χώρο.

Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νάνσυ Καπούλα συμφώνησε με το ψήφισμα, όπως και ο επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφία Ι. Αποστολάκης, που όμως ζήτησε να υπάρξει προετοιμασία για εναλλακτική λύση και επανέφερε πρόταση του 2013 δύο δημοτικά οικόπεδα Γιάννη Δήμου στο ύψος του Αναύρου.

Το ψήφισμα αποτέλεσε σημείο αντιπαραθέσεων μεταξύ του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου και του επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλου ο οποίος επέμενε ότι στο ψήφισμα δεν έπρεπε να αναφέρεται η σύσκεψη με τους φορείς και τους βουλευτές που έλαβε σχετική ομόφωνη απόφαση, ισχυριζόμενο ότι αυτή δεν είναι η σωστή διαδικασία και ότι το δημοτικό συμβούλιο θα έπρεπε να αποφασίσει για την τελική πρόταση.

Την άποψη ότι το ψήφισμα πρέπει να εμπεριέχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εξέφρασε και η σύμβουλος της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Άννα Μαρία Παπαδημητρίου της παράταξης του Απ. Παπαδούλη. Όπως είπε, η παράταξη δεν διαφωνεί με το περιεχόμενο ψηφίσματος αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το κυρίαρχο όργανο και έχει την δική του αυτοτέλεια διαφυλάσσοντας τα συμφέροντα Δήμου, λαμβάνει τις απόψεις που διατυπώνονται από πολιτικούς παράγοντες και επιδιώκει συγκλίσεις και το Δημοτικό Συμβούλιο, καλείται να αποφασίσει και όχι να υιοθετήσει την ομόφωνη απόφαση της συνάντησης που είχε γίνει παραμονές γιορτών στο Δημαρχείο του Βόλου.

Η γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Διαλεχτή Τσιτούμη ανέφερε ότι το οικόπεδο που προτείνεται βρίσκεται σε οικιστική περιοχή δίπλα στο Πολυκλαδικό όπου στεγάζονται πολλές σχολικές μονάδες ενώ γειτνιάζουν δημοτικό σχολείο και Γυμνάσιο. «Επιβαρύνεται αυτή η οικιστική περιοχή με αυτή την αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση. Η νέα θέση πρέπει να είναι σε σημείο που θα είναι εύκολα προσβάσιμο. Θα πρέπει να δούμε ένα άλλο οικόπεδο».

Ο Χαράλαμπος Ζάχος από την παράταξη της Νάνσυς Καπούλα δήλωσε ότι είναι ευτυχής που το ζήτημα μπαίνει στη σωστή του βάση και γίνεται μία καλή αρχή. «Δεν έχει σημασία από ποιόν μπαίνει και ποιοι συμμετέχουν αλλά να γίνει το έργο. Με επιτροπές και υποεπιτροπές δεν γίνεται τίποτα», τόνισε.

Έσκισε το ψήφισμα
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή, έχει τεράστιες ευθύνες που δεν δρομολόγησε ενέργειες για νέο μέγαρο τα τελευταία πέντε χρόνια και είπε ότι «η σύσκεψη που έγινε με κυβερνητικά στελέχη δεν είναι θεσμικό όργανο αλλά, το θέμα έπρεπε να έρθει στο Δ.Σ. Ενδεχομένως να κρύβει πολιτική σκοπιμότητα».

Ο δήμαρχος έσκισε το ψήφισμα και κάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων να συμπράξουν και να δημιουργήσουν το δικό τους ψήφισμα το οποίο δήλωσε ότι θα ψηφίσει η πλειοψηφία. “Η πόλη, είχε την ατυχία, να έχει εσάς να ασχολείστε με την πολιτική. Αν καταλήξετε σε μια ώρα εγώ θα φορέσω φουστανέλα. Καλώς η κακώς η πόλη επέλεξε εμένα να τους εκπροσωπώ”, ανέφερε.

Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νάνσυ Καπούλα, διευκρίνισε ότι δεν πήρε το λόγο γιατί συμφωνεί η παράταξη, με τον Δήμαρχο να λέει ότι πρέπει να πάμε ομόφωνα με ομοψυχία να διεκδικήσουμε ένα σύγχρονο μέγαρο.

Τελικά, το ψήφισμα, εγκρίθηκε με την προσθήκη της παράταξης της κ. Παπαδημητρίου και χωρίς την ψήφο της ΛΑΣ και Αχ. Μπέο να διευκρινίζει ότι “αν δεν κάνει αυτό το οικόπεδο, έχουμε κι άλλες προτάσεις”. Μάλιστα όταν ο κ. Ριζόπουλος πλησίασε στην έδρα για να δείξει τις αλλαγές που ζητούσε η ΛΑΣ, ο δήμαρχος του είπε “Άντε πάρε δρόμο συνδικαλιστή το κ… και κατάντια τις Ελλάδας”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.