Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο κανονισμός άρδευσης

Μείωση τελών ύδρευσης και αποχέτευσης ζήτησαν οι μειοψηφίες

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, όπως και ο καθορισμός τελών και δικαιωμάτων άρδευσης, ενώ οι μειοψηφίες ζήτησαν μείωση των τελών και στοιχεία για τις διακοπές υδροδότησης λόγω οφειλών, με τον δήμαρχο να απαντά ότι δεν έχει γίνει καμία διακοπή νερού σε άνεργο, πολύτεκνο ή άνθρωπο με προβλήματα υγείας. Στη συνεδρίαση το σώμα κλήθηκε να εγκρίνει τις αποφάσεις της ΔΕΥΑΜΒ για τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης και τα τέλη άρδευσης.

Ο δήμαρχος, απαντώντας σε ερώτηση του Μιχ. Μιτζικού δήλωσε ότι «εμείς δεν κάνουμε λαϊκισμούς. Καμία διακοπή δεν έγινε σε χρόνια άνεργο, πολύτεκνο κι άνθρωπο με προβλήματα. Υπήρχε απόφαση για διακοπή παροχής στα 80 ευρώ και πλέον η απόφαση είναι για διακοπές άνω 600ευρώ. Στείλαμε και ειδοποιητήρια σε μεγαλοοφειλέτες και φυσικά πρόσωπα. Η στάση που κρατάμε είναι υπέρ των πολιτών».

Σύμφωνα με τον Αχ. Μπέο, ο μεγαλύτερος οφειλέτης της ΔΕΥΑΜΒ είναι το στρατόπεδο «Γεωργούλα» και ακολουθεί το Νοσοκομείο, ενώ οι οφειλέτες άνω των 600 € έλαβαν ειδοποιητήρια. «Δόθηκε εντολή να μην κοπεί το νερό σε καμία οικογένεια μικροοφειλέτη, άνεργο, πολύτεκνο και άνθρωπο με προβλήματα υγείας», ανέφερε.

Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός αναφέρθηκε στο ζήτημα της αποχέτευσης στα χωριά του Πηλίου, υποστηρίζοντας ότι αν δεν αποσυνδεθεί η κατανάλωση νερού από την αποχέτευση είναι λογικό να έχουν τις αντιδράσεις. Όπως είπε «Τα τοπικά συμβούλια έχουν προτείνει να υπάρχουν δύο διαφορετικά ρολόγια. Το κόστος σύνδεσης της αποχέτευσης στα ορεινά χωριά του Πηλίου είναι μεγαλύτερα απ’ ότι στην πόλη και θα επιβαρυνθούν με 1.000 – 1.500 ευρώ και προτείναμε να εφαρμοστεί φόρμουλα να εξοικονομείται το ποσό αυτό από τα έσοδα της κοινότητας» και πρότεινε να γίνει μια λελογισμένη μείωση των τιμολογίων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, που ζήτησε να μειωθούν οι τιμές των τιμολογίων.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Στέργιος Παπαευσταθίου απάντησε ότι η αποχέτευση συνδέεται άμεσα με την κατανάλωση. Δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη η αποχέτευση από την ύδρευση. Όπως είπε, οι μειώσεις είναι 10% και στους ορεινούς 80% τους χειμερινούς μήνες και πρόσθεσε ότι τα έργα στον ορεινό όγκο έχουν τελειώσει τα έργα και αρχίζουν οι συνδέσεις, όπως συμβαίνει και στην Αγριά.

Η διαμάχη με την ΕΡΓΗΛ
Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, ο δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα και για τη νέα δικαστική απόφαση που κέρδισε η ΔΕΥΑΜΒ με τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΕΡΓΗΛ.
Άσκησε δριμεία κριτική σε μερίδα δικαστικών λειτουργών για τις προηγούμενες αποφάσεις σε βάρος της ΔΕΥΑΜΒ που εκδόθηκαν κι όπως είπε «Στον αγώνα που έχουμε δώσει κερδήθηκε ακόμη μία δικαστική διαμάχη των ασφαλιστικών μέτρων. Βέβαια πήραν τα 3.200.000 € από τα ταμεία. Είναι ντροπή γι’ αυτούς τους δικαστικούς λειτουργούς που δε λάβανε υπόψη τους την πόλη το κοινωνικό πρόβλημα το κοινωνικό αγαθό το δημόσιο συμφέρον και συνταχθήκανε με τους νταβατζήδες, ένα σύστημα λυσσαλέο που οδήγησε τη χώρα σε αυτή την κατάντια και με τις πρώτες αποφάσεις τους δώσανε το χρόνο να αρπάξουν τα λεφτά από τα ταμεία. Ντροπή σε αυτούς τους δικαστές – άκρως επικίνδυνους θα τους χαρακτήριζα για το δημόσιο συμφέρον. Πιστεύω ότι οι δικαστές με ήθος, αξία και ακεραιότητα που έβγαλαν τις αποφάσεις υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, θα συνεχίσουν να υπάρχουν μακριά από προσωπικά συμφέροντα και ιδιοτέλειες», τόνισε ο Αχ. Μπέος.

Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός χαιρέτησε τις αποφάσεις υπέρ της ΔΕΥΑΜΒ και όπως είπε «σε ότι έχει να κάνει με θέματα της πόλης, μικροκομματικά δεν χωρούν» ενώ ζήτησε να ενημερωθεί το σώμα για τις ενέργειες ανάκτησης των 3.200.000 € που κατάσχεσε η ΕΡΓΗΛ και τον δήμαρχο να τον παραπέμπει στον πρόεδρο της Επιχείρησης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.