Κατά του Β. Κικίλια οι νοσοκομειακοί γιατροί που τους άφησε εκτός Δ.Σ. του «Αχιλλοπούλειου»

Κάνουν λόγο για αντιδημοκρατική παρέμβαση του υπουργού Υγείας

Τη διαμαρτυρία της εκφράζει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας για τον αποκλεισμό του εκπροσώπου των ιατρών και του εκπροσώπου των εργαζομένων από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου και σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για αντιδημοκρατική παρέμβαση του υπουργού Υγείας.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση «διαμαρτυρόμαστε απερίφραστα για την μεροληπτική και αντιδημοκρατική παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας με σκοπό τον αποκλεισμό του εκπροσώπου των ιατρών, καθώς και του εκπροσώπου των εργαζομένων από τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου».

Σύμφωνα με την ΕΙΝΚΥΜ, όλοι έχουν αντιληφθεί ότι η σοβαρή στάση της απέναντι στα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας ενοχλεί. «Δεν θα περίμενε βέβαια κανείς τόσο ακραίες μεθοδεύσεις. Τέτοιες τακτικές είναι άνευ προηγουμένου. Τα όρια της δημοκρατίας περιορίζονται; το δικαίωμα των εργαζομένων να εκλέγουν τους εκπροσώπους τους όταν το ορίζει ο νόμος αμφισβητείται; Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να καυτηριάζονται χωρίς δεύτερη σκέψη. Οι νόμοι δεν ισχύουν για όλους κύριε υπουργέ; Εμείς θα συνεχίσουμε να εκλέγουμε τους εκπροσώπους μας όταν και όπως το ορίζει ο νόμος και όχι σύμφωνα με τις επιβαλλόμενες αποφάσεις οποιουδήποτε», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι γιατροί παραθέτουν έγγραφα αναφορικά με τον ορισμό μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, τονίζουν ότι στις 20 Μαρτίου 2020, ο κ. Κικίλιας με πράξη νομοθετικού περιεχομένου ορίζει την παράταση της θητείας των συλλογικών οργάνων, των οποίων η θητεία έληξε. ΦΕΚ 20 Μαρτίου 2020. Αρ Φύλλου 68, σελ 1143 και καταλήγουν ότι φαίνεται πως ο υπουργός θέλει παράταση για τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων στα νοσοκομεία, αλλά όχι για το Βόλο!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.