Κατάληψη με το…καλημέρα στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

Επιστολή προς τους γονείς θα αποστείλει ο Διευθυντής του σχολείου

Λουκέτο… με το καλημέρα έβαλαν σήμερα οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, με αποτέλεσμα τα μαθήματα να γίνονται μέσω webex. Οι μαθητές, σύμφωνα με τον Διευθυντή του σχολείου ζητούν πράγματα τα οποία μπορούν να λυθούν, ενώ ζήτησε σε πολλά από αυτά και τη δική τους συνεργασία.

Ειδικότερα, μεταξύ των αιτημάτων τους είναι η τοποθέτηση ταινιών στις σκάλες για να μην γλιστράνε, είδη προσωπικής υγιεινής στις τουαλέτες, την αλλαγή των παραθύρων, διαμαρτυρήθηκαν γιατί δεν ακούγεται το κουδούνι, ενώ οι μαθητές έθεσαν και το θέμα των καμερών, που επίκειται η τοποθέτησή τους.

“Δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη τουλάχιστον οι κάμερες. Εξήγησα το θέμα στα παιδιά. Το σχολείο μας είναι σε 23στρέμματα, και πέρυσι το σπάσανε τρεις φορές”, είπε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής του σχολείου, ο οποίος ζήτησε τη βοήθεια των μαθητών για να διατηρήσουν καθαρό και αξιοπρεπές το σχολείο, λέγοντας πως “ζητάνε είδη καθαριότητας στις τουαλέτες. Οι καθαρίστριες βάζουν σαπούνια και χαρτί υγείας το πρωί. Το σχολείο έχει 500 παιδιά, μέσα σε πέντε λεπτά δεν υπάρχει χαρτί, τα σαπούνια είναι πεταμένα. Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε σε αυτό”.

Μάλιστα, ο Διευθυντής μέσα στην ημέρα θα αποστείλει και επιστολή στους γονείς ζητώντας τη βοήθεια και τη στήριξή τους. Ο ίδιος τέλος τόνισε πως είναι κρίμα να ξεκινά με καταλήψεις η χρονιά, μια χρονιά που στο σχολείο δεν υπάρχουν εκπαιδευτικά κενά και όλες οι προϋποθέσεις έδειχναν πως θα ήταν μια πολύ καλή και ομαλή χρονιά.

Σημειωτέων, ότι δεν έχουν γίνει εκλογές για την ανάδειξη των 5μελών και του 15μελους συμβουλίου, με τους αντιδρώντες μαθητές ουσιαστικά, όπως είπε ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, να εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.