Καταγγελία για κεραίες κινητής τηλεφωνίας στα Παλαιά

Φωτό αρχείου

Την τοποθέτηση τριών κεραιών κινητής τηλεφωνίας καταγγέλλουν κάτοικοι της συνοικίας Παλαιών και Παλαιού Λιμεναρχείου, μέσα σε κατοικημένη περιοχή, στην καρδιά των Παλαιών με σχολεία, παιδικούς σταθμούς, αθλητικές εγκαταστάσεις, εκκλησίες.

Οι κάτοικοι τονίζουν ότι γνωστή εταιρία τηλεφωνίες εγκατάστησε τρεις κεραίες στην οδό Δοϊράνης και επισημαίνουν τους κινδύνους που εγκυμονούν οι λειτουργίες τους στην υγεία τους και ειδικά στον πιο ευπαθή πληθυσμό.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, η λειτουργία των κεραιών θα επηρεάσει:
1. Τα παιδιά του παιδικού σταθμού και των ηλικιωμένων του ΚΗΦΗ που βρίσκονται πολύ κοντά στην οικία που έχει εγκριθεί να τοποθετηθεί η κεραία.
2. Τα παιδιά του 9ου Δημοτικού Σχολείου και του 9ου Νηπιαγωγείου.
3. Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που φοιτούν στο ΔΟΥΚ.
4. Τους αθλητές του αθλητικού κέντρου ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ, όπου γυμνάζονται τα παιδιά απ όλο το Βόλο και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

5. Επίσης η κεραία βρίσκεται πλησίον της εκκλησίας των Αγίων Θεοδώρων, όπου εκκλησιάζονται καθημερινά πολλοί ενορίτες.

Οι καταγγέλλοντες τονίζουν ότι έγινε ενημέρωση των ανθρώπων της συνοικίας, από πόρτα σε πόρτα στους γονείς των παιδιών στα νηπιαγωγεία, τους παιδικούς σταθμούς, στα σχολεία, ενώ στην προσπάθεια ενημέρωσης συμβάλει και η Εκκλησία.
Την καταγγελία έχουν υπογράψει πάνω από 500 άτομα, η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται, ενώ ενημερώθηκαν ήδη οι βουλευτές Μαγνησίας, ο Περιφερειάρχης και η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες, η Δημοτική Αρχή και οι υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.