Καταγγελία της ΔΑΣ ΟΤΑ για κάμερες σε χώρους εργασίας του Δήμου Βόλου

Καλεί σε ανοιχτή γενική συνέλευση στο Δημαρχείο για να σπάει ο φόβος

Τη Δημοτική Αρχή Βόλου καταγγέλλει η παράταξη του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΑΣ ΟΤΑ, ότι με πρόσχημα την ασφάλεια βάζει κάμερες στους χώρους εργασίας και κάνει λόγο για προσπάθεια αστυνόμευσης και καταστρατήγηση-περιορισμό ουσιαστικά των δικαιωμάτων εργαζομένων και συναλλασσομένων δημοτών.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ αναφέρει ότι στο φυτώριο της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπου χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα και οι νέες τεχνικές για την πλήρη ανάπτυξη μέτρων φοροληστείας, τσεκουρώματος των συντάξεων, συρρίκνωσης του απεργιακού δικαιώματος, αρπαγής της λαϊκής περιουσίας, ων ουκ έστιν αριθμός, ευδοκιμούν και οι κάμερες της Δημοτικής Αρχής Μπέου στους εργασιακούς χώρους του Δήμου Βόλου, με τα γνωστά αναμασώμενα, θολά και έωλα επιχειρήματα περί ασφάλειας κλπ. Πρόκειται για σαφή προσπάθεια αστυνόμευσης και καταστρατήγηση-περιορισμό ουσιαστικά των δικαιωμάτων εργαζομένων και συναλλασσομένων δημοτών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προστασία της ιδιωτικότητάς τους.

Στο στόχαστρο επίσης μπαίνουν και τα μέλη φορέων, σωματείων και συλλογικοτήτων που θα επιχειρούν κάθε φορά να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ καταγγέλλει και το αυτοαναγορευθέν προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, που μετά από απουσία 2,5 μηνών, λόγω καλοκαιριού έστειλε πρόσκληση συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, όπου ορίζει τόπο συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου τον Αλμυρό με πρώτο θέμα, τη Συλλογική Σύμβαση ΙΔΑΧ «γνωρίζοντας ότι πρόκειται για τη Συλλογική Σύμβαση ΙΔΑΧ – ΙΔΟΧ, αφήνοντας απέξω από την κουβέντα, όπως και από το Σύλλογο μας χρόνια τώρα, εκατοντάδες συμβασιούχους-εργαζόμενους στους Δήμους της Μαγνησίας και δεύτερο θέμα τις κάμερες», όπως αναφέρει η ΔΑΣ ΟΤΑ.

Η παράταξη τονίζει ότι η πρόσκληση για συνεδρίαση του ΔΣ, που στάλθηκε χθες Τρίτη ήταν παράτυπη ως προς την ημερομηνία και το χώρο της συνεδρίασης.
Η ΔΑΣ ΟΤΑ χαρακτηρίζει το προεδρείο του Συλλόγου προεκλογικό παραμάγαζο και το κατηγορεί για ψευτοσυνδικαλισμό και τακτικισμό, ενώ διερωτάται αν το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ και γεν. γραμματέας του Συλλόγου Γ. Μαγιάκος συμφωνεί με τις διαδικασίες ή έχει επιλέξει τη σκιά της προέδρου, που βάζει εμπόδια στην παράταξη.

Η Δ.Α.Σ ΟΤΑ Μαγνησίας τονίζει καλεί σε ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στο Δημαρχείο του Βόλου με πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων για να σπάσει το καθεστώς φόβου της Δημοτικής Αρχής Μπέου. Ζητά δε να μπουν στην ημερήσια διάταξη συζήτησης η εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που σοβεί στη γειτονιά μας (με πυραυλικές επιθέσεις, καταρρίψεις αεροσκαφών, χρήση βάσεων Σούδας κ.ά.), η προσπάθεια μέσω της μείωσης και κατάργησης των ΚΑΠ και της αντικατάστασης από τον ΕΝΦΙΑ, να καταστεί η Τοπική Διοίκηση και οι εργαζόμενοι σ’ αυτήν φοροεισπράκτορες, η παρέμβαση μας ενάντια στις διακοπές ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά , η αλληλεγγύη στα μέλη των σωματείων και συλλογικοτήτων που διώκονται από το ιδιώνυμο της κυβέρνησης για τις διαμαρτυρίες τους στην κατάσχεση των λαϊκών περιουσιών, στους αγρότες που δικάζονται για τις κινητοποιήσεις τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.