Κατατέθηκε στο υπουργείο ο φάκελος για το υδατοδρόμιο Βόλου

Από την Hellenic Seaplanes παρά τα προβλήματα λόγω της πανδημίας

Οι περιορισμοί που προκύπτουν από την «πανδημία του κορωνοϊού» που τέθηκαν σε όλο τον κόσμο και του ντόμινο επιπτώσεων που φέρνει σε πολλούς κλάδους, όπως αυτών των μεταφορών ίσως να μην επιτρέψουν στη Hellenic Seaplanes μια δυναμική είσοδο την καλοκαιρινή περίοδο του 2020 αλλά παραμένει σταθερή στην επιδίωξη πτήσεων υδροπλάνων στις ελληνικές θάλασσες εντός του 2020…

Ο στόχος της εταιρίας ότι θα μπορέσει να ενεργοποιήσει την αγορά του υδροπλάνου στο χώρο των ελληνικών μεταφορών, πηγάζει και από έναν άλλον όμως παράγοντα, τα έγκαιρα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, από την Ελληνική Κυβέρνηση αλλά και η σοβαρή και μαζική αντιμετώπισή τους από τους πολίτες.Το γεγονός αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο αλλά έχει εκθειαστεί από τα διεθνή ΜΜΕ, προβάλλοντας συχνά την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ελλάδας την περίοδο αυτή, σε σχέση με τις υπόλοιπες Μεσογειακές χώρες που βρίσκονται σε ιδιαίτερα δραματική θέση.

«Θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε και να χτίζουμε σε όσα έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα, ώστε να διασφαλίσουμε ότι προχωρά με συνέπεια ο σχεδιασμός μας για την υλοποίηση του προγραμματισμού μας για το 2020», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νικόλας Χαραλάμπους πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HellenicSeaplanes.

Σημαντική πρόοδος έχει γίνει στην επικαιροποίηση σύμφωνα με τον νέο νόμο των τεχνικών φακέλων των υδατοδρομίων για όλο το δίκτυο , με τα πρώτα αποτελέσματα να αποστέλλονται άμεσα από την υπηρεσία αξιολόγησης των υδατοδρομίων του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορώνπαρά τις δυσκολίες και δυσλειτουργίες που επιφέρει η πανδημία.
Οι κινήσεις του κυβερνητικού μηχανισμού δεν σταματάνε εδώ. Πριν από μερικές μέρες, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προχώρησε στην έγκριση του περιεχομένου του εκπαιδευτικού προγράμματος, της διαδικασίας, του τύπου πιστοποίησης και της εκπαίδευσης για το προσωπικό των υδατοδρομίων όπου δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.
Πέρα από την άμεση ανταπόκριση στα θέματα αξιολόγησης των υδατοδρομίων το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών μέσω του Υφυπουργού κ. Κεφαλογιάννη ξεκαθαρίζει με την χθεσινή διευκρινιστική εγκύκλιο τις διαδικασίες αδειοδότησης υδατοδρομίων, περιβαλλοντικά θέματα καθώς και τις εγκρίσεις που απαιτούνται, επισπεύδοντας τον χρόνο υλοποίησηςτου δικτύου.

Η HellenicSeaplanes, πλήρως εναρμονισμένη με το περιεχόμενο του νέου νόμου περίίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίων(v.4663/2020),ολοκλήρωσε την επικαιροποίηση των τεχνικών φακέλων που αφορούν έργα που έχει αναλάβει έως τώρα και στη συνέχεια προέβη στην κατάθεσή τους στο υπουργείο για τα κάτωθι υδατοδρόμια:
 Οργανισμός Λιμένος Βόλου Α.Ε”,
 Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε”,
 Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας”,
 Υδατοδρόμιο Σκύρου,
 Υδατοδρόμιο Τήνου,
 Υδατοδρόμιο Σητείας ,
 Υδατοδρόμιο Χίου,
 Υδατοδρόμιο Αμφιλοχίας.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των 21 υδατοδρομίων του διαγωνισμού της περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου,προχωρά η αδειοδότηση τωνυδατοδρομίων Ναυπλίου και της Νέας Κίου,ενώ στην τελική τους φάση βρίσκονται οι τεχνικοί φάκελοι των πέντευδατοδρομίων του Οργανισμού Λιμένος Εύβοιας και συγκεκριμένατης Χαλκίδας, της Αιδηψού, της Καρύστου, Αλιβέρη και της Κύμης.
Ακόμη σε σχετική ανακοίνωση, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του δικτύου υδατοδρομίων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HellenicSeaplanes κ. Νικόλας Χαραλάμπους αναφέρει σε τηλεοπτική συνέντευξη του, σχετικά με τις αναβολές που φέρνει ο κορωνοϊός στην έλευση των υδροπλάνων στη χώρα μας: «Ο σύγχρονος κόσμος βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις με την πανδημία του κορωνοϊού και από αυτόν τον κλοιό δεν θα μπορούσε να ξεφύγει και ο επιχειρηματικός κόσμος. Αναφορικά με τον κλάδο μας (τον κλάδο των υδροπλάνων) η προσπάθεια της κυβέρνησης να στηρίξει τον τομέα των υδροπλάνων επισφραγίστηκε με την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου και η Hellenic Seaplanes οφείλει να ακολουθήσει το σχεδιασμό της, παρά τις καθυστερήσεις και τις αντικειμενικές δυσκολίες, με μόνο στόχο να πραγματοποιηθούν πτήσεις με υδροπλάνο ξανά στην Ελλάδα, μέσα στο 2020».

Αξίζει να αναφερθεί ότι το πλάνο της HellenicSeaplanes, πέρα από τη διευθέτηση των απαραίτητων διαδικασιών που αφορούν τα υδατοδρόμια, επεκτείνεται στο σύστημα κρατήσεων το οποίοβρίσκεται σε φάση πιλοτικών δοκιμών και αναβαθμίσεων με απώτερο στόχο να είναι σύντομα διαθέσιμο μέσω της εταιρικής ιστοσελίδας καθώς και νέες στρατηγικές συνεργασίες δρομολογούνται με τουριστικές εταιρίες για τη δημιουργία από κοινού περιηγητικών πακέτων, με εταιρίες μεταφορών, με εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας, καθώς και με συνεργάτες που θα ενσωματώσουνκαινούργιες εφαρμογές και υπηρεσίες στα υδροπλάνα και υδατοδρόμια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.