Κατερίνα Παπανάτσιου: Ασπιρίνες σε βαριά νοσούντα τα μέτρα στήριξης

Τόνισε η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ στο Ράδιο ΕΝΑ

Ασπιρίνες σε κάποιον που νοσεί βαριά χαρακτήρισε τα μέτρα στήριξης των Ελλήνων για την αντιμετώπιση της κρίσης, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, η Κατερίνα Παπανάτσιου βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, που τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν λύνουν τα προβλήματα του Ελληνικού λαού.
Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι πρόκειται για ανεπαρκή, περιορισμένης εμβέλειας και φτωχά μέτρα, που δεν φτάνουν να καλύψουν την έκταση του προβλήματος της ακρίβειας των νοικοκυριών, ούτε των επιχειρήσεων.
“Δυστυχώς, απογοητευτήκαμε από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και με τις αναλύσεις των μέτρων πάλι απογοητευτήκαμε, γιατί ακόμη και τα 250 € που είχαν πει για το επίδομα που θα έδιναν ενόψει Πάσχα σε πολύ λίγους συμπολίτες μας, είναι τελικά 200 €”, επισήμανε η πρώην υφυπουργός Οικονομικών.

Η κα Παπανάτσιου τόνισε ότι ότι δίνεται καλό είναι, αλλά ο κόσμος για να πάρει την επιδότηση για τη βενζίνη, πρέπει να έχει χρήματα να βάλει καύσιμα και στη συνέχεια να πάρει την επιδότηση των 30 ή 40 € ανά μήνα. Επιτέθηκε δε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών από τα μέτρα θα ωφεληθούν 3 εκατομμύρια Έλληνες, ενώ μέχρι πριν λίγο καιρό έλεγαν ότι οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητα και δεν έπρεπε να μετακινηθούν και οι διανομείς δεν είχαν ανάγκη να πάρουν επιδότηση.

Η ίδια είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να απολογηθεί και να μας εξηγήσει γιατί, ενώ το κόστος παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας, έχει τόσο μεγάλη απόκλιση με τη χονδρική τιμή. Σύμφωνα με την βουλευτή το κόστος παραγωγής είναι 200 € και η χονδρική τιμή από 350 ως 420 € και κατήγγειλε ότι υπάρχει ανοχή της κυβέρνησης στην κατάσταση αυτή και για υπερκέρδη που δεν αναδιανέμονται και από το ειδικό τέλος μείωσης εκπομπών αερίων που πληρώνουν οι καταναλωτές, δίνει ψίχουλα ως έκπτωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Η κα Παπανάτσιου επισήμανε ότι η ενεργειακή κρίση δεν είναι αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς από τον περασμένο Αύγουστο είχαν φανεί, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε συγκεκριμένες προτάσεις από τον Σεπτέμβριο και η κυβέρνηση ακόμη και τώρα τις αγνοεί. Επίσης ανέφερε ότι πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και πρέπει να τελειώνουμε με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα και κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακά τρικ, φέρνοντας ως παράδειγμα τον μηδενικό ΕΦΚ στο πετρέλαιο, που όπως είπε, οι αγρότες θα κληθούν να επιστρέψουν την έκπτωση με τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ για το 2022, καθώς σήμερα δεν διευκρινίζονται οι δικαιούχοι.

Η βουλευτής τόνισε ότι βασικό είναι τα χρήματα που είναι να δώσει μια κυβέρνηση να τα δίνει νωρίς, ώστε με τη μόχλευση που γίνεται να έχει καλύτερα αποτελέσματα στην οικονομία. “Η οικονομία θέλει σχεδιασμό και πρόβλεψη για να έχει καλά αποτελέσματα”, τόνισε.

Η κα Παπανάτσιου εκτίμησε ότι εκτός από τις τιμές των καυσίμων που διαμορφώνονται καθημερινά, εξαιτίας του αργού πετρελαίου, οι αυξήσεις που ήρθα στα εμπορεύματα θα μείνουν και ο πληθωρισμός αναμένεται να είναι πολύ μεγάλος και αν δεν αυξηθεί ο κατώτατος μισθός (στα 800 € υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ) δεν μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.