Κατέρρευσε τμήμα του Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου από σεισμική δόνηση- Επιτυχημένη η άσκηση της Πυροσβεστικής

Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας 199 ήχησε χθες στις 11 το πρωί και στην άλλη γραμμή ήταν η Διευθύντρια του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Βόλου κ. Σοφία Κανταράκη που ενημέρωνε ότι λόγω σεισμικής δόνησης έχει καταρρεύσει τμήμα του σχολικού συγκροτήματος, έχει εκδηλωθεί φωτιά και αγνοούνται τρία άτομα.

Άμεσα στο σχολείο έσπευσαν πέντε οχήματα του Πυροσβεστικού σώματος, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και εθελοντές πυροσβέστες. Οι μαθητές συντεταγμένα συγκεντρώθηκαν στον χώρο που προβλέπεται από το πρωτόκολλο και ανέμεναν τις οδηγίες των υπευθύνων. Τα άτομα που είχαν εγκλωβιστεί βρίσκονταν στον Α΄ όροφο, στην ταράτσα και στην αίθουσα εκδηλώσεων. Ο απεγκλωβισμός έγινε με ταχείς και συντονισμένους ρυθμούς ενώ η φωτιά κατασβέστηκε.

Όλα τα παραπάνω ανήκουν σε σενάριο που καταστρώθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα Βόλου σε συνεννόηση με τη Διευθύντρια του σχολείου, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης εκτάκτων περιστάσεων και συνθηκών.  Η άσκηση προέβλεπε αντιμετώπιση επείγουσας κατάστασης μετά από σεισμό και εκδήλωση πυρκαγιάς, με διάσωση τριών ατόμων. Όλα κύλησαν ομαλά και σύμφωνα με το πρόγραμμα. Στο τέλος οι μαθητές εντυπωσιασμένοι από την κινητοποίηση της υπηρεσίας, ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους για τη σπουδαιότητα της άσκησης  και γενικά της πρόληψης και συνομίλησαν με τους πυραγούς. Η Διευθύντρια ευχαρίστησε τον Διοικητή ΔΙ.Π.Υ. Μαγνησίας κ. Ευ. Λιακόπουλο για τη συνεργασία αλλά  και όλους όσοι συμμετείχαν για την άψογη οργάνωση, τη σωστή και έγκαιρη επέμβαση αλλά και την εμπεριστατωμένη ενημέρωση που παρείχαν σε όλη τη σχολική κοινότητα του 2ου Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.