Κάτοικοι ζητούν επιδιόρθωση μεταλλικού καπακιού Γ. Δήμου – Κ. Καρτάλη

Την επιδιόρθωση ενός επικίνδυνου μεταλλικού καπακιού στο ύψος της οδού Γ. Δήμου και την ασφαλτόστρωση του τμήματος της οδού Κ. Καρτάλη, από την Αναλήψεως μέχρι την Γ. Δήμου, όπως έγινε με την οδό Ιωλκού, ζητούν 33 κάτοικοι της περιοχής που έστειλαν έγγραφο στο Τμήμα οδοποιΐας του Δήμο Βόλου, στον ΟΤΕ και στη ΔΕΥΑΜΒ.
Όπως αναφέρουν πάνω από τρεις μήνες, έχει ανακύψει ένα σοβαρό πρόβλημα σε ένα τετράγωνο μεταλλικό καπάκι, στο πιο υποβαθμισμένο τμήμα της Γιάννη Δήμου στην συμβολή με την οδό Κ. Καρτάλη, ακριβώς στο κέντρο των δύο πολυσύχναστων οδών.

«Εδώ και περίπου δύο μήνες, η μεγάλη κακοκαιρία με τα πλημμυρικά φαινόμενα στην πόλη και η δημιουργία πίδακα στο εν λόγω καπάκι είχε σαν αποτέλεσμα να μετακινηθεί αυτό με ορμή από την θέση του. Οι τεχνικοί που εμφανίστηκαν και είδαμε να επιδιορθώνουν κάτι στο τμήμα της Κ. Καρτάλη μέχρι και κάτω από την οδό Καρκαβίτσα άφησαν πίσω τους ασφράγιστο το καπάκι με αποτέλεσμα να μετακινείται με πολύ μεγάλο θόρυβο κατά την διέλευση των Ι.Χ. οχημάτων, μηχανών, φορτηγών αλλά και των Λεωφορείων, Αστικών και Υπεραστικών, και να μην μπορούμε οι περίοικοι που συνυπογράφουμε να κοιμηθούμε», πισημαίνουν οι κάτοικοι.
Στην προσπάθειά τους να ειδοποιήσουν τις πιθανές Υπηρεσίες που μπορεί να εμπλέκονται, μιας που στο καπάκι δεν φαίνεται κανένα διακριτικό στοιχείο λόγω του ότι είναι καλυμμένο με πίσσα, οι κάτοικοι δηλώνουν ότι συνάντησαν μία ολιγωρία και μία αδιαφορία με το γνωστό φαινόμενο να μας παραπέμπει η μία Υπηρεσία στην άλλη (ΔΕΥΑΜΒ, ΟΤΕ, ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ).

Σύμφωνα με τους κατοίκους, το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνον στην εν λόγω διασταύρωση, αλλά, λόγω των επανειλημμένων διαχρονικά έργων από τις διάφορες υπηρεσίες, έχει κατακαθίσει το οδόστρωμα σε διάφορα τμήματα σε όλο το μήκος της Κ. Καρτάλη από την οδό Αναλήψεως και έχουν δημιουργηθεί πολλαπλές ρωγμές στα «μπαλώματα» με κίνδυνο καθίζησης του οδοστρώματος και την δημιουργία Τροχαίων Ατυχημάτων σε ποδήλατα, μηχανάκια, αυτοκίνητα και κυρίως σε ηλεκτρικά αναπηρικά αμαξίδια συμπολιτών μας που περνούν καθημερινά από το συγκεκριμένο σημείο. Όπως τονίζουν, τρεις τουλάχιστον κάτοικοι διέρχονται καθημερινά από αυτήν περιοχή από τους 1100 καταγεγραμμένους ΑΜΕΚΑ στον Βόλο, ενώ θα ήταν πολλοί περισσότεροι αυτοί που θα τολμούσαν να κυκλοφορήσουν ασκώντας το Αστικό Δικαίωμά τους να μετακινούνται ελεύθεροι και χωρίς φόβο αντί να ζουν περιχαρακωμένοι και αποκλεισμένοι λόγω της διαχρονικά εχθρικής πόλης που τους έτυχε να ζουν όπου δεν υφίστανται παρεχόμενες υπηρεσίες και έργα που να τους διευκολύνουν στον χώρο της καθημερινής διαβίωσης και εργασίας τους.

«Επειδή και σε αυτό το τμήμα της πόλης κατοικούμε Δημότες και Καταναλωτές, θεωρώ ισότιμοι με όλους τους άλλους κατοίκους της πόλης του Βόλου, επειδή το τμήμα αυτό της διασταύρωσης είναι επικίνδυνο διότι η διέλευση των οχημάτων και των μηχανών γίνεται με μεγάλη ταχύτητα και συχνά με ”σούζες” από μηχανάκια χωρίς εξάτμιση και επειδή εκτός από την ηχορύπανση ανακύπτουν και Αστικές και Ποινικές ευθύνες για τους εμπλεκόμενους Φορείς, Οργανισμούς ή Υπηρεσίες ζητούμε την άμεση επιδιόρθωση και ασφάλιση του συγκεκριμένου τμήματος της οδού καθώς και την ασφαλτόστρωση (με την ίδια ποιότητα υλικού) όλου του τμήματος της Κ. Καρτάλη από το ύψος της οδού Αναλήψεως έως και την Γιάννη Δήμου καθώς και το τμήμα επί της Γ. Δήμου από την οδό K. Καρτάλη έως την Ιωλκού, όπως πρόσφατα έπραξε ο ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ στο αντίστοιχο τμήμα της οδού Ιωλκού (Ελευθερίου Βενιζέλου)», καταλήγει η επιστολή που υπογράφουν 33 κάτοικοι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.