Την ώρα που οι εργαζόμενοι των Δήμων είναι καθημερινά εκτεθειμένοι σε κινδύνους, σε ασθένειες και σε χίλιες δυο άλλες συνθήκες, ο Δήμος Βόλου δεν έχει δώσει τα Μέσα Ατομικής Προστασίας για το 2024 ενώ για το 2025 τώρα έχει ξεκινήσει διαγωνισμό, που σύμφωνα με την κ. Θάλεια Στάχτου, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, η οποία μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, θα ολοκληρωθεί το 2026.
Το θέμα της προμήθειας του Μέσων Ατομικής Προστασίας θα συζητηθεί σήμερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου εκτός ημερησίας διάταξης, μετά από πίεση που άσκησε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας και μετά από ατυχήματα, που υπέστησαν εργαζόμενοι κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως ο εργαζόμενος που τραυμάτισε σοβαρά το μάτι του προ ημερών, όταν μία πέτρα πετάχτηκε και τον χτύπησε.
Σύμφωνα με την κ. Στάχτου τα Μέσα Ατομικής Προστασίας δίνονται στους εργαζόμενους κάθε χρόνο, καθώς κάποια έχουν και ημερομηνία λήξης. «Ζητάμε το αυτονόητο, δεν έχουμε πάρει ΜΑΠ ούτε το 2024 ούτε το 2025 και ζητάμε να δοθεί αυτό το ποσό που αναλογεί, σε χρήμα στους εργαζόμενους, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που έδιναν χρήματα τόσο καιρό από την τσέπη τους», σημείωσε η ίδια και τόνισε πως ο νόμος αυτό το προβλέπει.
«Αυτό διεκδικούμε και σήμερα θα βρεθούμε στο δημοτικό συμβούλιο, αν και μας είπε ο πρόεδρος ότι για το θέμα αυτό αρμόδια είναι η δημοτική επιτροπή. Θα συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης», επεσήμανε η κ. Στάχτου, η οποία μαζί με τον Σύλλογο θα δώσουν το παρών σήμερα στις 12:30 στη συνεδρίαση του ΔΣ.
Κατόπιν εορτής τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στον Δήμο Βόλου ενώ έχουν τραυματιστεί εργαζόμενοι
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.































