ΚΙΝ.ΑΛ.: Ζητούμενο να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του Ελληνικού λαού

Τόνισε ο πρώην Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που έκανε περιοδεία στο Βόλο

Το γεγονός ότι το αφήγημα της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό δεν σχετίζεται με την ανάπτυξη, που είναι μακριά ακόμη για τη χώρα, με ασταθές περιβάλλον σε γειτονικές χώρες και το ζητούμενο είναι να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του Ελληνικού λαού εδώ και εννέα χρόνια, επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου ο πρώην υπουργός και στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που έκανε περιοδεία στο Βόλο, με το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Σωτήρη Ζαρμπαλά.
Το κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι γραμμή του κόμματος είναι να κατέβει αυτόνομα στους μεγάλους Δήμους της χώρας, στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, ενώ ανέφεραν ότι για τα μεγάλα θέματα της χώρας, η πολιτική είναι ενιαία, παρά τις διαφορετικές φωνές που υπάρχουν στον σχηματισμό.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης επισήμανε ότι τα προβλήματα της Μαγνησίας είναι παρόμοια με αυτά της υπόλοιπης χώρας, όπως τα περιέγραψαν οι φορείς, με κυριότερο αυτό της έλλειψης ρευστότητας των επιχειρήσεων.
«η ανάπτυξη είναι πολύ μακριά και δεν έχει καμία σχέση με το αφήγημα του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ αι το ζητούμενο όμως είναι να μην πάνε στράφι οι θυσίες του ελληνικού λαού», τόνισε.

Ο πρώην υπουργός εκτίμησε ότι αυτό θα ήταν εγκληματικό να συμβεί από μία αστοχία, από τον τρόπο που αυτή κυβέρνηση χειρίζεται τα θέματα. Το διεθνές περιβάλλον είναι ασταθές Η κυβέρνηση έχει ευθύνη να χειριστεί με σοβαρότητα αυτά που πήρε από του Έλληνες και δεν πρέπει να ξεχνά ότι τα μισά μέχρι τώρα χρόνια της κρίσης, τα διαχειρίστηκε εκείνη».

Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης τόνισε την ανάγκη αύξησης της απασχόλησης, την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης για να αποκατασταθεί το χαμένο ΑΕΠ, κάτι που είναι εφικτό να γίνει μέσα στην ίδια γενιά της κρίση, αρκεί να υπάρξουν ανάλογες πολιτικές. Χαρακτήρισε σημαντικό να χτιστεί ένα κοινωνικό κράτος που θα εγγυάται την αξιοπρέπεια άλλων, να προστατευθούν οι αδύναμες οικονομικά ομάδες και να υπάρχει ένα σύστημα υγείας που να καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών.

Ο Σωτήρης. Ζαρμπαλάς τόνισε ότι η στασιμότητα που βιώνει η Μαγνησία τη βιώνει και όλη η χώρα, ως αποτέλεσμα μιας πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια «που είναι ανεπαρκής και τυχοδιωκτική και οι συμπολίτες μας κάτω από τα όρια της φτώχειας αυξάνονται.

«Η ρητορική μπορεί να είναι αναπτυξιακή αλλά είναι υφεσιακή η πρακτική και εσωστρεφής κατάσταση για τους Έλληνες πολίτες. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ευκαιρίες απασχόλησης και δημιουργίας για νέους, πολλοί φεύγουν στο εξωτερικό καθώς υποβαθμίζεται καθημερινά το επίπεδο ζωής των Ελλήνων», τόνισε.

Όπως είπε, το ΚΙΝΑΛ οργανώνοντας ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, θα εξετάσει πως θα διανεμηθεί ο πλούτος και θα φροντίσουμε να υπάρξει ένα σύστημα κοινωνικά δίκαιο και αποτελεσματικό και αναπτυξιακό πάνω από όλα.

Ενιαία στάση στα σημαντικά ζητήματα
Ο κ. Χρυσοχοίδης παραδέχθηκε ότι στο Κίνημα υπάρχουν ποικίλες και ποικιλόχρωμες απόψεις, πολιτικές τάσεις και κόμματα και μεμονωμένες τάσεις από διαφορετικές αφετηρίες. Τόνισε όμως ότι στα μεγάλα ζητήματα στρατηγικής, τα οποία αφορούν την πορεία της χώρας στο άμεσο μέλλον, οι θέσεις είναι ξεκάθαρες, διαυγείς και κρυστάλλινες.
Όπως είπε, η θέση του ΚΙΝΑΛ για το Σκοπιανό είναι καθαρή και ζητά να υπάρξει λύση στο θέμα. Για να είμαστε καθαροί δεν θεωρώ ότι το Σκοπιανό είναι το ζήτημα που θα καθορίσει τις μελλοντικές σχέσεις στα Βαλκάνια και τη σταθερότητα. Δεν μπορούμε όμως σε καμία περίπτωση να αναγνωρίσουμε Μακεδονική εθνότητα ή γλώσσα, που δεν υπάρχει, θα είναι εγκληματικό», ανέφερε.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης εκτίμησε ότι οι εκλογές πλησιάζουν καθώς υπάρχουν πολλά ζητήματα που αποτελούν αντικείμενο διαρκούς τριβής και διάφορα παίγνια που παίζονται στο πολιτικό ή παραπολιτικό πεδίο. «Θεωρώ ότι οι εκλογές θα γίνουν στο σημείο εκείνο που ο κ. Τσίπρας θα θεωρήσει ότι θα τις κερδίσει. Σε κάθε περίπτωση δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση, ούτως η άλλως οδηγούμαστε σε εκλογές και ο χρόνος μαζεύτηκε», τόνισε. Τέλος υπενθύμισε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει λάβει απόφαση για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές της αυτοδιοίκησης, αλλά με σεβασμό στις επιθυμίες των πολιτών κατά τόπους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.