Κινητοποίηση στην Εφορία την Τετάρτη κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Συλλογικό αγώνα ζητούν 16 Σωματεία, Αγροτικοί Σύλλογοι και συνταξιούχοι

Με ένα «κλικ» στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό θα βγαίνει πλέον στο σφυρί η λαϊκή κατοικία με τη σχετική διαδικασία να ξεκινάει στις 21 του Φλεβάρη, επισημαίνουν 16 Σωματεία Εργαζομένων, Αγροτικοί Σύλλογοι και συνταξιούχοι, σε κοινή τους ανακοίνωση.
Για το λόγο αυτό, καλούνται σωματεία, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, άνεργοι, νέοι και νέες να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση την Τετάρτη 21 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στην Εφορία του Βόλου, ενάντια στην υφαρπαγή του μόχθου του λαού από τις τράπεζες και από την κυβέρνηση.

«Κανείς να μην μείνει μόνος του στην επίθεση αυτή. Με οργάνωση και αποφασιστικότητα να δώσουμε τη μάχη, να βάλουμε φραγμό στα αρπακτικά που θέλουν να μας πετάξουν στο δρόμο, να αρπάξουν τον ιδρώτα, τους κόπους μιας ζωής για να έχουμε ένα κεραμίδι στο κεφάλι μας εμείς και τα παιδιά μας. Δεν έχει καμιά ευθύνη ο εργαζόμενος που έμεινε άνεργος, που του μείωσαν το μισθό, ο συνταξιούχος που του πετσόκοψαν τη σύνταξη, ο αυτοαπασχολούμενος που η μπότα των επιχειρηματικών ομίλων τον ανάγκασε να κλείσει το μαγαζί του, που δεν μπορεί να εκπληρώσει τις όποιες υποχρεώσεις είχε δημιουργήσει, ο αγρότης που τον ξεκληρίζουν με τις πολιτικές τους και του βγάζουν στο σφυρί σπίτια, χωράφια και εργαλεία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Τα Σωματεία κατηγορούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι σφίγγει τη θηειά του χρέους στο λαιμό του λαού και αναφέρουν ότι με τα μέτρα εξασφάλισης της υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, προχωρούν ακόμα παραπέρα με την απόφαση για κατασχέσεις ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι μία απόφαση που βάζει σε άμεσο κίνδυνο την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών, σε μία περίοδο που τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορεία ξεπέρασαν τα 105 δισ. ευρώ, με το 80% αυτών να είναι ποσά μέχρι τις 3.000 ευρώ και τις κατασχέσεις να ξεκινάν από τα 500 ευρώ οφειλής.

«Μόνη απάντηση και στην ανάπτυξή τους είναι ο οργανωμένος αγώνας, η πάλη για την υπεράσπιση της ζωής, για συλλογικές συμβάσεις, για προστασία της λαϊκής κατοικίας. Έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να περάσουμε σε αντεπίθεση΄αναφέρουν τα σωματεία που καλούν το λαό σε λαό σε οργάνωση της πάλης για την προστασία της λαϊκής κατοικίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την Τετάρτη 21 Φλεβάρη διαδηλώνουμε και απαιτούμε:
• Εδώ και τώρα προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο.
• Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
• Καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.
• Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς.
• Πάγωμα χρεών για άνεργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων.
• Διαγραφή δανείων, ανέργων και εργαζομένων που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς.
• Όχι στην φοροληστεία, αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ προσαυξημένο 5.000 για κάθε παιδί.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών
• Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των12.000 ευρώ, προσαυξημένου κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
• Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.

Τα Συνδικάτα, Σωματεία και Σύλλογοι που υπογράφουν την ανακοίνωση είναι: Συνδικάτο Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας», Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Π.Θ., Συνδικάτο ΟΤΑ, Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, Σωματείο καθαριστριών, Τροφίμων και Ποτών, Συνδικάτο Οικοδόμων, Αγροτικοί Σύλλογοι Ζαγοράς, Πουρίου, Μακρυράχης, Ν. Πηλίου, Αλμυρού και Σούρπης, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών και Σύλλογοι Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ-ΤΑΕ και πολιτικών συνταξιούχων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.