Κινητοποίηση Φοιτητικών Συλλόγων Βόλου σήμερα στον Άγιο Νικόλαο

φωτογραφία αρχείου
Αντιδρούν στην είσοδο των ΜΑΤ στο ΑΠΘ

Κινητοποίηση πραγματοποιούν σήμερα στις 18:00 στον Άγιο Νικόλαο, Φοιτητικοί Σύλλογοι Σχολών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο καταγγέλλοντας την είσοδο ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ζητώντας να σταματήσει η αστυνομική καταστολή, αλλά και να επιστρέψουν οι φοιτητές στο φυσικό τους χώρο, που είναι τα εργαστήρια και τα αμφιθέατρα.
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Βόλου «Καταγγέλλουμε σήμερα την εισβολή της αστυνομίας στο ΑΠΘ. Σήμερα Πέμπτη 11/3/2021 δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν στην εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του ΑΠΘ.
Απέναντι στο αίτημα μας να ανοίξουν οι σχολές μας, που παραμένουν έναν χρόνο κλειστές. Η κυβέρνηση απαντά με βία, καταστολή και προσαγωγές φοιτητών.
Ακόμη μια φορά, η τρομοκρατία στόχο έχουν να μας ισοπεδώσουν, ακόμη μια φορά ωστόσο δεν θα το πετύχουν. Δεν θα επιτρέψουμε η καταστολή να κυριαρχήσει στις σχολές μας, ο φόβος και ο αυταρχισμός να επιβληθεί σπέρνοντας την υποταγή στην πολιτική τους.
Κάθε προσπάθεια να μας φοβίσουν και να συκοφαντήσουν τον αγώνα μας θα πέφτει στο κενό!
Ένα χρόνο τώρα τα πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά για τους φοιτητές, οι κλινικές ασκήσεις όλων των ετών, τα εργαστήρια και οι πρακτικές είναι στον αέρα!
Τώρα είναι η ώρα κάθε φοιτητής να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Οργανώνουμε τον αγώνα μας μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους και τους χαλάμε τα σχέδια. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες φοιτητές! Έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε τη θέληση μας – να γίνουμε ξανά φοιτητές!
Απαιτούμε:
• Ούτε να το σκέφτονται ότι θα αφήσουμε την αστυνομία να στρατοπεδεύσει στις σχολές μας !
• Είναι οι αγώνες μας, η μαζικοποίηση και η δυναμική τους η απάντηση μας.
• Να απελευθερωθούν οι προσαχθέντες
• Να αποσυρθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις από το ΑΠΘ
• Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επαναλειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια με το τέλος των περιοριστικών μέτρων.
• Να συνεχιστούν τα μαθήματα, τα εργαστήρια, οι κλινικές ασκήσεις και οι πρακτικές ασκήσεις δια ζώσης, με μέτρα αποφυγής συνωστισμού”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.