Κλείνει για να εκσυγχρονιστεί η Κουζίνα Αλληλεγγύης

Με βοήθεια από τη Γαλλία Κοινωνικό Οδοντιατρείο από Σεπτέμβριο

Τελευταία ημέρα λειτουργίας της Κουζίνας Αλληλεγγύης σήμερα, καθώς για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα παραμείνει κλειστή, προκειμένου να εκσυγχρονιστεί και να πληροί τις προδιαγραφές της νομοθεσίας.
Μετά από καταγγελία πολίτη, η Διεύθυνση Υγείας έκανε αυτοψία στην κουζίνα και ζήτησε να γίνουν εργασίες προ προμήθεια υλικών που θα την εκσυγχρονίσουν, ώστε να είναι σύμφωνη με τη νομοθεσία, ενώ είχε δώσει προθεσμία μέχρι μεθαύριο Κυριακή.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου η Αγγελική Ιωαννίτη, από την Κουζίνα Αλληλεγγύης, «θα πρέπει να κάνουμε αρκετές εργασίες και δεν ήμασταν έτοιμοι σήμερα ζήτησα μία παράταση δεκαπέντε ημερών από το υγειονομικό να κάνουμε τις εργασίες. Μου την έδωσαν οι άνθρωποι».
Η ίδια τόνισε ότι δεν υπήρχε διάθεση παράβασης της νομοθεσίας, αλλά η καταγγελία που έγινε δεν ήταν ό,τι καλύτερο.

Κοινωνικό Οδοντιατρείο από το Σεπτέμβριο
Από το Σεπτέμβριο θα λειτουργεί και οδοντιατρείο δωρεάν για απόρους, σε χώρο που νοίκιασε η Κουζίνα Αλληλεγγύης και που ήδη λειτουργεί ένα οδοντιατρείο, μίας οδοντιάτρου που δέχθηκε να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της.
Τα μηχανήματα του οδοντιατρείου παραχωρεί μία γαλλική οργάνωση με την οποία είχε επαφή η Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου Βόλου, καθώς η γαλλική οργάνωση τους προμήθευε με ιατρικό υλικό και φάρμακα για το Κοινωνικό τους Ιατρείο.
Το Ιατρείο έχει σταματήσει στην ουσία τη λειτουργία του, καθώς δεν υπάρχει πλέον ζήτηση, μετά τη δυνατότητα που έδωσε η κυβέρνηση σε απόρους και ανέργους να εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο Βόλου.

Επιπλέον το οδοντιατρείο έπρεπε να εγκατασταθεί σε μία δομή που έχει νομική υπόσταση, καθώς η Λαϊκή Συνέλευση της Γειτονιάς είναι μια αυτοοργανωμένη δομή και δεν διαθέτει νομική υπόσταση.
Τρεις Γάλλοι τελειόφοιτοι στη νοσηλευτική θα έρθουν στην Ελλάδα και αναλαμβάνουν τη μεταφορά και εγκατάσταση των μηχανημάτων το οδοντιατρείου στο συγκεκριμένο χώρο που νοίκιασε η Κουζίνα Αλληλεγγύης και ήδη έχει αποστείλει φωτογραφικό υλικό από το χώρο.

Όπως ανέφερε η κ. Ιωαννίτη, ήρθε σε επαφή με διάφορες κοινωνικές οργανώσεις και συλλόγους του Βόλου να προτείνουν ένα με δύο άτομα που θα χρειάζονται τις υπηρεσίες του οδοντιατρείου, καθώς η οδοντίατρος, μέχρι να λειτουργήσει το κοινωνικό οδοντιατρείο, είναι διατεθειμένη να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο δικό της ιατρείο, μετά από ραντεβού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.