Κολυνδρίνη για Μπέο: Αυτοχρίστηκε σωτήρας του Βόλου!

«Απασφάλισε» η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κατά της Δημοτικής Αρχής Βόλου

«Απασφάλισε» μιλώντας σήμερα το πρωί στο «Ράδιο Ένα 102,5» η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη κατά της Δημοτικής Αρχής Βόλου, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα που ξέσπασε μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου με αφορμή τη χρηματοδότηση έργου της ΔΕΥΑΜΒ. Όπως δήλωσε η κα Κολυνδρίνη «κανείς δεν μπορεί να είναι περισσότερο Βολιώτης, από εμάς που γεννηθήκαμε μεγαλώσαμε και ζούμε σε αυτή την πόλη» δείχνοντας ευθέως προς την κατεύθυνση του εν αργία δημάρχου, οποίος εγκαταστάθηκε στην πόλη και μετέφερε τα εκλογικά του δικαιώματα λίγους μήνες πριν την εκλογική διαδικασία του 2014 που τον ανέδειξε δήμαρχο του Βόλου.

«Ο κ. Μπέος αυτοχρίστηκε σωτήρας του Βόλου»

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γ. Καρεκλίδη γιατί προκλήθηκε αυτή η κόντρα μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμου Βόλου, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας απάντησε πως “ο Δήμος Βόλου δεν έχει απολύτως κανένα άλλο θέμα και ψάχνει να βρει θέμα για να φανεί. Είναι ξεκάθαρο το τοπίο. Δεν υπάρχει τίποτ’ άλλο για να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι παρά μόνο να βρει έναν εχθρό τον οποίο να βρίζει. Είναι τόσο διάχυτο όλο αυτό το κλίμα πλέον και τόσο ξεκάθαρο το τοπίο, έτσι όπως εξελίσσεται, που είναι πασιφανές και στον κάθε αδαή που δεν ασχολείται με τα δρώμενα του τόπου, ακούγοντας τον εν αργία δήμαρχο να μιλάει καταλαβαίνει τις προθέσεις του.

Ξαφνικά αυτοχρίστηκε σωτήρας της πόλης του Βόλου, σχολίασε η κα Κολυνδρίνη απαντώντας εμμέσως στην συνηθισμένη πλέον έκφραση του εν αργία δημάρχου, ότι όλα τα κάνει γιατί “αγαπάει το Βόλο”. “Βολιώτες δικαιούμαστε να είμαστε εμείς που μεγαλώσαμε εδώ, όπως και τα παιδιά μας, Δεν μπορεί κανένας να διεκδικήσει τον τίτλο του Βολιώτη περισσότερο από εσάς (σ.σ. τον δημοσιογράφο Γ.Καρεκλίδη) από εμένα , από όλους εμάς που είμαστε πραγματικά Βολιώτες. Που ζούμε σε αυτή την περιοχή και ανάμεσα σε αυτό τον κόσμο που μας ξέρει. Δεν χρειάστηκε να δημιουργήσουμε κλίματα συνωμοσιολογίας, ούτε να βρίζουμε, ούτε να εκβιάζουμε για να γίνουμε γνωστοί.

«Δεν είναι επιλέξιμη η τηλε-εποπτεία του δικτύου ύδρευσης»

Αναφορικά με τη μη ένταξη του υποέργου τηλεμετρίας στο έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης Βόλου και Νέας Ιωνίας , η κα Κολυνδρίνη δήλωσε πως το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης προϋπολογισμού 13 εκ. ευρώ ήταν ένα παντελώς «ανώριμο» έργο ως προς τη μελέτη και ως προς την υποβολή του φακέλου. Από το 2014 μέχρι και πριν την υποβολή του φακέλου, οι τεχνικές μας υπηρεσίες, η διαχειριστική αρχή, υπηρεσιακοί παράγοντες και στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας βοήθησαν το Δήμο Βόλου επειδή ακριβώς φροντίζουμε για το καλό όλων των περιοχών. Οπουδήποτε βλέπουμε πως υπάρχει όφελος για την περιοχή ενσκύπτουμε πάνω στο πρόβλημα και έχουμε υποχρέωση να βοηθούμε. Οι 500 χιλ. ευρώ που αφορούν στο σύστημα τηλεμετρίας μπροστά σε 13 εκ. ευρώ έργο, είναι αστείο και μόνο να το συζητάμε. Το σύστημα της τηλεμετρίας, αν ήταν επιλέξιμο θα ήταν και για τους υπόλοιπους Δήμους της Μαγνησίας που υπέβαλαν προτάσεις. Δεν ήταν επιλέξιμο και γι’ αυτό τον λόγο δεν μπόρεσε να ενταχθεί εξαρχής.

«Τα νησιά δεν παίρνουν πόρους από τη χερσαία Μαγνησία»

Σε απάντηση των όσων ισχυρίστηκε ο κ.Μπέος σε συνέντευξή του ότι γίνονται έργα στη νησιωτική Μαγνησία σε βάρος της χερσαίας, η κα Κολυνδρίνη δήλωσε πως “η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει να επιδείξει έργο και μπορεί να μιλάει αυτή και ο κόσμος γι’ αυτό το έργο. Όχι άνθρωποι οι οποίοι δεν γνωρίζουν ούτε που είναι τα χωριά σε αυτό το νομό. Τα Ο.Σ.Α.Μ.Ν. (σ.σ. Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Μικρών Νησιών) είναι προγράμματα που αφορούν στην ανάπτυξη των νήσων, τα χρήματα μπορούν να πάνε μόνο στα νησιά. Άρα όσοι κινδυνολογούν και φέρονται ως Κασσάνδρες λέγοντας ξαφνικά ότι έχουν καταναλωθεί χρήματα για τα νησιά σε βάρος της χερσαίας Μαγνησίας. Αυτό το πρόγραμμα των 10 εκ. ευρώ ή το διεκδικείς και το παίρνεις για τα νησιά ή δεν το παίρνεις καθόλου και το παίρνουν κάποια άλλα νησιά. Για να τελειώσει αυτό το παραμύθι.

Έργα προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ σε εξέλιξη στη Μαγνησία

Συγκρίνοντας τη σημερινή κατάσταση με τα προηγούμενα χρόνια η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας τόνισε ότι “η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας το 2012 ξόδεψαν για οδικά έργα 500.000 ευρώ, το 2013 1,5 εκ. ευρώ, το 2014 2,5 εκ. ευρώ, το 2015 1,5 εκ. ευρώ και βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη με κεντρικούς αυτοτελείς πόρους, με χρήματα που εξασφαλίσαμε με ορθολογισμό και σωστή διαχείριση, βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπογεγραμμένες συμβάσεις στους πέντε Δήμους της χερσαίας Μαγνησίας και στα νησιά προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ. Έργα σε εξέλιξη, όχι έργα που θα δούμε αν θα γίνουν.”
Ο Δήμος θα ξεμπλέξει το θέμα με το Γυμναστήριο της Αγριάς

Αναφορικά με το θέμα κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου της Αγριάς το οποίο παραμένει βαλτωμένο επί χρόνια και το οποίο επικαλέστηκε ο κ. Μπέος καταγγέλλοντας γ’ αυτό την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η κα Κολυνδρίνη τόνισε πως “υπάρχουν συγκεκριμένα Μέσα τα οποία αρέσκονται να ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι στον «κοινό εχθρό» και να γελοιοποιούνται μέσα από αυτό τον τρόπο. Σε ένα από αυτά ειπώθηκε σήμερα (σ.σ. χθες) για το κλειστό γυμναστήριο της Αγριάς το οποίο ανήκει στα Ολυμπιακά έργα του 2004 με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τον Κ. Αγοραστό, ενώ ήταν έργο του Δήμου. Όταν έγινε μελέτη για συμπληρωματικές εργασίες, το Ελεγκτικό Συμβούλιο απένταξε το έργο υπαιτιότητα του Δήμου, επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Είναι στη διακριτική ευχέρεια του Δήμου να το ξεμπλέξει διαδικαστικά, γιατί η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει εξασφαλίσει τα χρήματα για την υλοποίησή του.

Κοιτάξτε την κατάντια των πρώην Καποδιστριακών Δήμων!

Σφόδρα επικριτική ήταν η κα Κολυνδρίνη και για την κατάσταση που επικρατεί στους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους, οι οποίοι έχουν πλέον ενταχθεί στο Δήμο Βόλου. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “είμαι μόνιμη κάτοικος Άνω Λεχωνίων. Περιδιαβείτε τους περιφερειακούς πρώην Καποδιστριακούς Δήμους να δείτε την κατάντια τους. Θέλετε να σας πω πόσοι άνθρωποι έρχονται εδώ και μου λένε «βάλτε πλάτη να κάνουμε τους αγροτικούς δρόμους» ή τους δρόμους που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τους δείχνω το ΦΕΚ του 2009 το οποίο δείχνει ποιοι δρόμοι είναι αρμοδιότητάς μας;

Θέλετε να κάνετε μια βόλτα στο περιαστικό δίκτυο του Δήμου Βόλου που είναι ο περιφερειακός; Θέλετε να πάτε μήπως στην Αγριά να δείτε την αποκατάσταση του δρόμου μετά το έργο της αποχέτευσης; Που είναι χειρότερο από το πρώην ΠΕΒ. Θέλετε να πάτε να δείτε στο Κατηχώρι όπου ο πρώην Δήμος Πορταριάς και νυν Δήμος Βόλου οφείλει να αποκαταστήσει το οδόστρωμα στο αρχικό του στάδιο μετά τις εργασίες αποχέτευσης; Καλούμαι εγώ τώρα να βάλω χρήματα από την Περιφέρεια για να αποκαταστήσω έργα τα οποία προκαλούν ζημιές στο επαρχιακό δίκτυο. Μήπως πρέπει να σας πω τα προβλήματα στα οποία πρέπει να ενσκύψει η δημοτική αρχή σε σχέση με το Βιολογικό και τα 65 εκ. κολοβακτηρίδια που έφευγαν από την γ’ βάθμια επεξεργασία; Το νερό της Πορταριάς, που ειπώθηκε ότι με απόφαση του Περιφερειάρχη έκλεισαν οι βρύσες; Ακόμη και ο πιο αγνώμων δεν θα μπορούσε να πιστέψει κάτι τέτοιο. Εμείς αυτό που κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε, σκύβουμε και δουλεύουμε συνεργατικά, δεν δημιουργούμε ομάδες μίσους. Συνεργαζόμαστε με όλους τους δημάρχους, όπως κάναμε και με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Τώρα θυμήθηκαν αυτούς που χαρακτήριζαν κοπρίτες;

Ερωτηθείσα για το αν θα απαντήσει στις επιστολή που εστάλη από το Δήμο Βόλου προς τους αιρετούς της περιοχής η κα Κολυνδρίνη δήλωσε πως, αυτό έχει να κάνει με τον Περιφερειάρχη. «Εγώ κατά καιρούς έχω δεχθεί άπειρες ανακοινώσεις αυτού του επιπέδου και δεν έχω απαντήσει ποτέ. Τι να απαντήσουμε; Σε ποια επιστολή; Τώρα θυμηθήκαμε να επιστρατεύσουμε ανθρώπους που τόσο καιρό κατηγορούσαμε;» αναρωτήθηκε η αντιπεριφερειάρχης και συνέχισε «τώρα θυμηθήκαμε τους υπουργούς, τους υφυπουργούς και τα κομματικά στελέχη που τόσο καιρό ήταν κοπρίτες; Τώρα θα συσπειρώσουμε τον κόσμο για να δημιουργήσουμε τοξικό κλίμα απέναντι στον Αγοραστό;

Ψευδή τα δημοσιεύματα για προπηλακισμό

Όπως υποστήριξε η κα Κολυνδρίνη, έφτασαν στο σημείο να γράψουν ψευδώς ότι ο κ. Αγοραστός προπηλακίστηκε έξω από την TRT όπου έδωσε συνέντευξη τη Δευτέρα. “Ήμουν μέσα στο αυτοκίνητο, έξω από την TRT, όπου ήταν ο αντιδήμαρχος Βόλου Απόστολος Βεργής και ένας κινέζος στο διπλανό κατάστημα. Δεν υπήρχε κανένας άλλος εκεί, που θα μπορούσε «τυχαία» να υπάρχει και παραπέρα κάποιος με φωτογραφική μηχανή. Αυτό περίμενα για να είμαι ειλικρινής. Αλλά δεν υπήρχε άνθρωπος χθες έξω από την TRT. Φτιάχτηκε ένα σκηνικό από το πουθενά. Δυστυχώς δεν έγινε για κάποιους.
Βρίσκουμε λύσεις δεν βριζόμαστε με τους δημάρχους

Όπως υποστήριξε η κα Κολυνδρίνη “πριν από ένα μήνα λάβαμε απόφαση στο Περιφερειακό συμβούλιο για την παραχώρηση του κτιρίου του Υγειονομικού, προκειμένου η Δημοτική Αρχή να μπορέσει να υποβάλει την πρόταση για τις αστικές αναπλάσεις και να μην έχει θέμα απένταξης. Εδώ ήταν ο κ. Θεοδώρου όταν το συμφωνήσαμε. Αν θέλαμε να δημιουργήσουμε τέτοια σκηνικά, είτε μίσους ή σενάρια επιστημονικής φαντασίας, έχουμε τον τρόπο να το κάνουμε. Όμως δεν κριθήκαμε ως τέτοιοι και δεν θα γίνουμε τέτοιοι ποτέ. Τι να κάνουμε. Δεν μπορούμε.

Έχοντας την εμπειρία της διαχείρισης του προηγούμενου προγράμματος ΕΣΠΑ απεντάχθηκαν κάποια έργα με υπαιτιότητα των Δήμων. Δεν βγήκαμε ούτε να μαλώσουμε, ούτε να χτυπάμε τα τραπέζια, ούτε να βρίζουμε, ούτε να απειλούμε, ούτε να εκβιάζουμε. Βρήκαμε τρόπο, δύο έργα του Δήμου Σκοπέλου που απεντάχθηκαν για ποικίλους λόγους, βρήκαμε τρόπο να επανενταχθεί, βρήκαμε άκρη. Γινόταν να βγαίνουμε να βριζόμαστε με τους δημάρχους;”

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.