Κων. Μαραβέγιας: Συνηγορεί στην ανακατανομή χώρων του Νοσοκομείου

Τη στιγμή που η πλειοψηφία όσων έχουν διοικητικό ρόλο το ζητά

Το γεγονός ότι δεν μπορεί να έχει προσωπική άποψη στο θέμα, αλλά από τη στιγμή που η πλειοψηφία όσων έχουν διοικητικό ρόλο συνηγορεί υπέρ αυτής της ανακατανομής των χώρων στο Νοσοκομείο Βόλου, οφείλει να υποστηρίξει το αίτημα και ταυτόχρονα από τον θεσμικό του ρόλο να κάνει την προσπάθεια συγκερασμού των απόψεων, δήλωσε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας και γιατρός στο επάγγελμα.

Για τις αναδιατάξεις που αποφάσισε η Διοίκηση για τη χωροθέτηση των κλινικών, ο βουλευτής τόνισε ότι υπάρχουν κάποια αντικειμενικά προβλήματα, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν, να γίνει διαχείριση όχι μόνο του χώρου, αλλά και του έμψυχου δυναμικού, ώστε το Νοσοκομείο να μπορέσει να λειτουργήσει απρόσκοπτα.
Όπως είπε, από τη στιγμή που η πλειοψηφία συντάσσεται με αυτή την κατανομή, προφανώς ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη των λόγων και των πράξεών του και αυτή τη στιγμή είναι μονόδρομος η επιλογή και θα πρέπει όλοι να συνταχθούμε και να την υποστηρίξουμε, για να συνεχίσει να λειτουργεί εύρυθμα το Νοσοκομείο. Αν διαπιστωθεί ότι με την ανακατανομή δεν επιτεύχθηκε το ζητούμενο αποτέλεσμα για σωστότερη και πιο λειτουργική καθημερινότητα, τίποτα δεν αναιρεί ότι θα μπορέσει να γυρίσει την παλαιότερη κατανομή.

Τις προηγούμενες μέρες ο κ. Μαραβέγιας μίλησε με όλους τους εμπλεκόμενους και τον διοικητή του Νοσοκομείου και είπε ότι εκτός των άλλων υπάρχει και ένα σημαντικό δεδομένο που είναι ότι το επιστημονικό συμβούλιο του Νοσοκομείου συνηγορεί υπέρ αυτής της μετακίνησης, ώστε να είναι πιο εύκολη η διαχείριση των ασθενών του παθολογικού τομέα. Ο βουλευτής είπε ότι η απόφαση του επιστημονικού συμβουλίου ήταν κατά πλειοψηφία και έγινε η γνωμοδότηση προς τη Διοίκηση.
«Κράτησα τον αστερίσκο του διευθυντή της Ορθοπεδικής ότι ενδεχομένως να υπάρχει πρόβλημα με τους χειρουργημένους ασθενείς που μπορεί να χρειάζονται απομόνωση, το μετέφερα στον διοικητή κ. Ντόκο και υποσχέθηκε ρητά ότι αν τυχόν υπάρξει τέτοιου είδους θέμα α διευθετηθεί εκ των ενόντων με τον καλύτερο τρόπο, ώστε να βρεθούν χώροι για τους ασθενείς της Ορθοπεδικής ώστε να τύχουν απομονωμένης νοσηλείας», τόνισε ο κ. Μαραβέγιας.
Ο βουλευτής τόνισε ότι άκουσε με προσοχή τους εκατέρωθεν προβληματισμούς, κρατάει το ότι η πλειοψηφία συντάσσεται υπέρ της ανακατανομής, θεωρεί ότι οι γιατροί και το προσωπικό θέλουν το καλό των συμπολιτών και την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου – προφανώς εκεί μπορεί να υπάρξουν και αντιτιθέμενες απόψεις – θα πρέπει να προχωρήσουμε έτσι.

Επίσης είπε ότι αυτή η αναδιάρθρωση έχει προσωρινό χαρακτήρα, διότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που έχουμε έξαρση παθολογικών περιστατικών (Covid, γρίπης κλπ.), θα βρεθούμε σε καλύτερες μέρες, οπότε η αναδιαμονή αυτή έχει ημερομηνία λήξης.

Έρχεται επικουρικός νευροχειρουργός
Ο κ. Μαραβέγιας ανέφερε ότι από πριν την Πρωτοχρονιά είναι σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την υφυπουργό Υγείας κα Γκάγκα γιατί υπάρχουν προβλήματα στη στελέχωση των Παθολογικών Κλινικών και με τους νευροχειρουργούς, που δεν μπορούν να καλύψουν τις εφημερίες του μήνα και πληροφορήθηκε ότι άμεσα θα γίνει η πρόσληψη επικουρικού νευροχειρουργού.
Επίσης ανέφερε ότι ζητά μέσω του γραφείου της υφυπουργού να παραμείνει η γιατρός του Κ.Υ. Αργαλαστής στο Νοσοκομείο Βόλου, όπως επιθυμεί και η ίδια, ενώ ζητείται άμεσα θα καλυφθεί μια θέση επιμελητή στην Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας, όπου οι υπηρεσίες είναι επίσης στο «κόκκινο».

Επίσης ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι έχει προχωρήσει προς την Περιφέρεια και από εκεί προς το υπουργείο Υγείας το αίτημα της Διοίκησης του Νοσοκομείου για προσλήψεις μόνιμων γιατρών.
«Είμαστε σε καλό επίπεδο σε ότι αφορά στην Νοσηλευτική Υπηρεσία, οι υπηρετούνται νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό είναι εφάμιλλο του 2010, με διαφορετική σχέση εργασίας όμως, καθώς το περισσότερο είναι επικουρικό προσωπικό, παρά μόνιμο», επισήμανε ο βουλευτής.
Όπως εξήγησε το Νοσοκομείο είχε τον ίδιο αριθμό κλινών τότε και τώρα, αλλά αν οι ανάγκες του πληθυσμού είναι μεγαλύτερες, δεν είναι θέμα που αρκείται στην πρόσληψη προσωπικού, αλλά θέλει ριζικότερες μεταρρυθμίσεις, για να μπορέσει κανείς να το αντιμετωπίσει σοβαρά, όπως αύξηση κλινών στον οργανισμό του Νοσοκομείου και αύξηση θέσεων στο οργανόγραμμα, κάτι που όμως δεν υπάρχει στον άμεσο σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας.

Αναφορικά με την ύπαρξη ΜΕΘ Παίδων στην περιοχή της Θεσσαλίας, ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι υπήρξαν επαφές με τον προηγούμενο υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη και γίνονται κινήσεις και ο ίδιος δήλωσε ότι δεν είμαστε πολύ μακριά από το σημείο αυτό, με δεδομένο ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας δημιουργείται και στελεχώνεται Παιδοχειρουργικό Τμήμα.

Για τους οδηγούς ασθενοφόρων
Για το θέμα των οδηγών ασθενοφόρων, που δεν επαρκούν για να καλύψουν τις βάρδιες στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, ο βουλευτής είπε ότι το αίτημα έχει διατυπωθεί, κάποιοι το υποσχέθηκαν πιο μεγαλόστομα απ’ ότι ίσως έπρεπε.
Ο κ. Μαραβέγιας ανέφερε ότι είναι μια διαδικασία χρονοβόρα, η οποία θα γίνει, η γραφειοκρατία του οργανογράμματος και της αλλαγής δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει ακόμη στην Ελλάδα του 2023, με τόσο άμεσο τρόπο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.