Κοσμοσυρροή επικρατεί καθημερινά στο Νοσοκομείο Βόλου, το οποίο έχει εξελιχθεί σε καταφύγιο όλων Βολιωτών και επισκεπτών, με το προσωπικό να προσπαθεί να ανταπεξέλθει σε επείγοντα, χρόνια αλλά και καθημερινά περιστατικά. Η κίνηση αυτές τις ημέρες είναι τόσο μεγάλη, που προχθές, σε μία μόνο εφημερία έγιναν 17 εισαγωγές στη Β’ Παθολογική, η οποία πλέον νοσηλεύει 35 ασθενείς!
«Τρέχουμε πανικόβλητοι», είπε χαρακτηριστικά στο magnesianews.gr ο Διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Χαράλαμπος Μάνδρος, ο οποίος εφημέρευε προχθές και ήταν αυτός που έπρεπε να κανονίσει την εισαγωγή των 17 νέων περιστατικών. «Έχουμε ανθρώπους με κορωνοϊό, ανθρώπους με εγκεφαλικά, ανθρώπους με χρόνιες παθήσεις. Όλοι σπεύσουν στο Νοσοκομείο, Βολιώτες και επισκέπτες. Τις επόμενες ημέρες δε , που η τουριστική κίνηση θα ενταθεί και ίσως υπάρξουν και επισκέπτες που θα χρειαστούν εξετάσεις ή νοσηλεία, τι θα κάνουμε; Που θα βρούμε κρεβάτια;», επεσήμανε.
Ο κ. Μάνδρος ανέφερε ότι ευτυχώς δεν είναι σε έξαρση η γρίπη, αλλά ούτε και ο κορωνοϊός, αν και υπάρχουν νοσηλευόμενοι, με τον αριθμό τους να είναι σταθερός όλο αυτό το διάστημα. Συγκεκριμένα, αυτές τις ημέρες νοσηλεύονται τέσσερις ασθενείς με κορωνοϊό στη Β Παθολογική, μεγαλύτερης ηλικίας και με συνοδά προβλήματα.
Μιλώντας για το προσωπικό αλλά και την αυξημένη κίνηση ο κ. Μάνδρος τόνισε ότι στη Β’ Παθολογική αυτή τη στιγμή είναι 4 ειδικευμένοι γιατροί και έξι ειδικευόμενοι, ενώ στην Α’ Παθολογική υπηρετούν πέντε ειδικευμένοι γιατροί, δηλαδή στο σύνολο εννέα ειδικοί, όταν οι θέσεις είναι για 14 γιατρούς.
«Και να προκηρυχθούν οι θέσεις δεν ξέρουμε κατά πόσο θα υπάρξει ενδιαφέρον, όταν είναι αυτές οι συνθήκες, με τόση επισκεψιμότητα, τόσες ώρες συνεχούς εργασίας. Όταν βλέπουν τι συμβαίνει στο ΕΣΥ οι νέοι γιατροί, πως θα έρθουν;», σχολίασε ο ίδιος χαρακτηριστικά.
Τέλος, υποστήριξε ότι το Νοσοκομείο αποτελεί καταφύγιο για όλους τους ανθρώπους, ιδίως τώρα, που όλοι δυσκολεύονται οικονομικά να ανταποκριθούν και να επισκεφθούν κάποιο ιδιώτη γιατρό.
Δ. Παλαιοδημοπούλου































