Κώστας Αγοραστός: Δεν απαντάω και δεν ασχολούμαι με κανέναν… κ. Μπέο (video)

«Κάποιοι θέλουν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, αλλά η πραγματικότητα πονάει», είπε ο Περιφερειάρχης

Την ξεκάθαρη δήλωση, ότι δεν σχολιάζει, δεν ασχολείται και δεν υπάρχουν καν… “τα λεγόμενα του κυρίου Μπέου”, έκανε μιλώντας το πρωί στο «Ράδιο-Ένα 102,5», ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, με αφορμή τα «πυρά» που εξαπέλυσε εναντίον του χθες, μέσα από την τηλεόραση του ΑΣΤΡΑ, ο σε αργία δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, με αφορμή την εξαίρεση του τηλε-ελέγχου από έργο της ΔΕΥΑΜΒ, που θα δημιουργηθεί μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Χωρίς όπως είπε ο κ. Αγοραστός να απευθύνεται στον κ. Μπέο, τόνισε ότι «κάποιοι βγαίνουν κατά περιόδους και θέλουν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, κάποιοι που κάτι πρέπει να πουν για να ευχαριστήσουν το ακροατήριό τους», ενώ συμπλήρωσε ότι «η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας και μια καταστροφική εγωγνωσία δημιουργεί τεράστια προβλήματα».

Το πρόγραμμα

Όπως εξήγησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, «υπάρχει ΕΣΠΑ τομεακό του Υπουργείου και το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Είναι προφανές, ότι κάποια έργα λαμβάνουν χρήματα από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, σημαίνει ότι, βοηθάει η Περιφέρεια και ο Περιφερειάρχης, όπως και η διαχειριστική αρχή. Διαφορετικά ας πάνε κάποιοι να διεκδικούσουν χρήματα και από το Τομεακό ΕΣΠΑ μέσω των Υπουργείων».
«Εμείς ως Περιφέρεια, κάνουμε τον στρατηγικό σχεδιασμό , όχι εφήμερο και όχι ανάλογα με το πώς θα ξυπνήσουμε το πρωί. Το πρόγραμμα ΕΣΠΑ έχει τελειώσει και έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο τέλος του 2014 και μέσα απ ΄το πρόγραμμα αυτό θα βοηθήσουμε τις πόλεις μας», εξήγησε.
Σημείωσε ότι «βάλαμε τον Βόλο με τις αστικές αναπλάσεις, για να μπορεί να γίνει μια καλή κατάσταση, να κάνει μια ανανέωση η πόλη .Επίσης βάλαμε και θέματα νερού, καθώς διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν πολλά προβλήματα σε όλη τη Θεσσαλία, στο ζήτημα του πόσιμου νερού».

Βοηθήσαμε τη ΔΕΥΑΜΒ
Όπως δήλωσε ο κ. Αγοραστός, «μέσα σε αυτή την διαδικασία ανοίξαμε μια γρήγορη πρόσκληση, βοηθήσαμε πάρα πολύ τις τεχνικές υπηρεσίες του Δ. Βόλου, και της ΔΕΥΑΜΒ με πολλές συναντήσεις, ώστε να είναι όλα σύμφωνα με το πρόγραμμα. Μπορούσαμε να πούμε κάντε το μόνοι σας, έχετε την εμπειρία, και φέρτε το έτοιμο…» . Δήλωσε μάλιστα με νόημα, ότι «τα χρήματα της ΔΕΥΑΜΒ είναι των βολιωτών, και έπρεπε να επιστρέφουν στην πόλη, με έργα και όχι να ψάχνουμε εμείς να βρίσκουμε στρατηγικές για να κάνουμε τα έργα για το νερό… «Κάποιοι βγαίνουν κατά περιόδους και θέλουν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, κάποιοι που κάτι πρέπει να πουν για να ευχαριστήσουν το ακροατήριό τους. Από εκεί και πέρα εμείς βοηθάμε βάσει νόμων και διαδικασιών».

Δώσαμε 700 εκ. ευρώ στη Μαγνησία
Ο κ. Αγοραστός ξεκαθάρισε ότι η Μαγνησία, δεν είναι «ριγμένη», έναντι άλλων νομών… «Υπάρχουν και διακινούνται κάποια παραμύθια αλλά δεν έχουν… δράκο. Ότι δήθεν δεν έγινε τίποτα στην πόλη, στη Μαγνησία…. Συνολικά, 700 εκ ευρώ έπεσαν τα τελευταία χρόνια στη Μαγνησία. Έγινε, πρότυπο βιοκλιματικό σχολείο, Παιδόπολη, αλλάζει η ποιότητα του νερού, το λιμάνι έχει το πιο σύγχρονο σύστημα ασφάλειας, στα νησιά έγιναν πολλά έργα…»

«Εθισμένοι σε ύβρεις»
«Κάποιοι έχουν εθιστεί σε μια πολιτική της απειλητικής ετερότητας, πρέπει να βρίσκουν εχθρούς για να υφίστανται στην επικαιρότητα και να υφίστανται ως προσωπικότητες. Εμείς δε θέλουμε ούτε εχθρούς, ούτε ύβρεις, συμμάχους θέλουμε… Οι ύβρεις είναι το δεκανίκι μιας γλωσσικής ανεπάρκειας. Δεν είναι λογική αυτή… Χαίρομαι ότι μαθαίνουν κάποιοι, όλη τη Θεσσαλία. Χαίρομαι όταν γίνονται έργα, που δουλεύει κόσμος. Η πράξη πονάει ,γιατί την πραγματικότητα δεν μπορεί να την αγνοήσει κανείς…», σημείωσε με νόημα ο κ. Αγοραστός.

«Δεν σχολιάζω δηλώσεις του … κυρίου»
Χαρακτηριστικά ήταν ακόμη τα λόγια του περιφερειάρχη για τα λεγόμενα του κ. Μπέου, σε τηλεοπτική εκπομπή… «Δεν σχολιάζω λεγόμενα του κυρίου που είπατε… ούτε αυτή τη στιγμή απαντώ σε εκείνον, δεν υπάρχουν τα λεγόμενά του, δεν ασχολούμαι. Δεν απαντάω σε κανέναν κύριο Μπέο . Δεν ασχολούμαι για τις δηλώσεις του. Ο καθένας κρίνεται για αυτά που λέει και σημασία έχει ποιος τα λέει . Η αλήθεια είναι η κόρη του χρόνου και θα έχουμε συνέχεια για τη δραστηριότητά μας στην περιοχή», σημείωσε.

«Ο τηλεχειρισμός δεν προβλέπεται»
Αναφερόμενος και πάλι στο έργο, τόνισε ότι «το έργο γνωρίζανε ότι ήταν πολύ δύσκολο να ενταχθεί και ευχαριστώ που … με ευχαρίστησαν στην πρώτη ανακοίνωσή τους σαν ΔΕΥΑΜΒ. Στο έργο αυτό, γνώριζαν από την αρχή ότι δεν μπορούσε να μπει ο τηλεχειρισμός. Γιατί δεν το προέβλεπε η προκήρυξη. Έλεγε μόνο για την ποιότητα του νερού. Μακάρι να το προέβλεπε και να το εντάσσαμε». Σημείωσε επίσης, ότι σε διάλογο που είχε με τον εκτελούντα χρέη δημάρχου κ. Θεοδώρου για το έργο, του είπε ότι «με την ένσταση, πάτε πίσω το πρόγραμμα και τόσο χειρότερα είναι…».
Κλείνοντας ο κ. Αγοραστός, τόνισε ότι «η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας και μια καταστροφική εγωγνωσία δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Εμείς, είμαστε με το δίκιο και το σωστό».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.