Κρίτων Αρσένης: «Μπέος κερνάει Μπέος πίνει παράνομες συμβάσεις, με την ανοχή της πολιτικής ηγεσίας»

Ερώτηση του Βουλευτή Δυτικής Αθήνας του ΜέΡα25 στον Υπουργό Εσωτερικών

Στη Βουλή έφερε το θέμα της προεδρίας του ΝΠΣ από τον Αχιλλέα Μπέο ο Βουλευτής Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25 κ. Κρίτων Αρσένης, καταθέτοντας ερώτηση κοινοβουλευτικού περιεχομένου στον Υπουργό Εσωτερικών. Ο κ. Αρσένης αναφέρεται στο γεγονός πως ο Αχ. Μπέος είναι ταυτόχρονα και δήμαρχος βόλου και πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας με αποτέλεσμα να λαμβάνει αποφάσεις ως δήμαρχος υπέρ της ομάδας που διοικεί. Ο Βουλευτής του ΜέΡΑ 25 μάλιστα αναφέρεται και στην εφημερίδα ΜΑΓΝΗΣΙΑ, η οποία ανέδειξε τα γεγονότα και αποκάλυψε ότι η γειτονική ΑΕΛ πληρώνει πάνω από τα τριπλά, σε σχέση με τον ΝΠΣ για το μίσθωμα του Αλκαζάρ.

Ο κ. Αρσένης ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό εάν θα αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να θεσμοθετηθεί ασυμβίβαστο μεταξύ της θέσης του Δημάρχου και της θέσης των επιχειρηματιών στον αθλητισμό και εάν θα διατάξει έλεγχο για ζημία του Δημοσίου από τη σκανδαλώδη και παράνομη σύμβαση παραχώρησης του Πανθεσσαλικού Σταδίου.

Ειδικότερα, τονίζει στην ερώτησή του «Τον Ιούλιο του 2021, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης του Βόλου, ο Δήμαρχος κ. Αχιλλέας Μπέος, απαντώντας σε καταγγελίες περί σκανδαλώδους και παράνομης μίσθωσης από πλευράς του Δήμου του Πανθεσσαλικού Σταδίου, έναντι του ευτελούς ποσού των 1500 ευρώ το μήνα, στην ποδοσφαιρική ομάδα “ΝΠΣ Βόλος”, στην οποία είναι ο ίδιος Πρόεδρος, είπε: «Όταν θα σας δώσει ο κόσμος τη δυνατότητα να διοικήσετε την πόλη και γίνετε δήμαρχος κάντε δικές της συμβάσεις. Μπορεί οι τωρινές να μην αγγίζουν το γράμμα του νόμου, θα συμφωνήσω σε πολλά πράγματα, αλλά είναι ανταποδοτικότητα απέναντι σε σωματεία, σε ανθρώπους, σε εργαζόμενους σε κόσμο που το έχει ανάγκη». Εξετάζουμε, δηλαδή, την περίπτωση όπου ένας Πρόεδρος ΠΑΕ αιτήθηκε στις 6 Ιουλίου 2021 τη μίσθωση του Πανθεσσαλικού Σταδίου για το ποσό των 1500 ευρώ το μήνα, και στις και στις 26 Ιουλίου, ο ίδιος άνθρωπος, με την ιδιότητα του Δημάρχου αυτή τη φορά, αποδέχτηκε την πρότασή του και έκανε δεκτό το αίτημα που κατέθεσε στον εαυτό του! Τρεις εβδομάδες αργότερα υπέγραψε τη σύμβαση και ως Πρόεδρος ΠΑΕ και ως Δήμαρχος! Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Μαγνησία», η ΑΕΛ στη Λάρισα πληρώνει πάνω από τα τριπλά για το μίσθωμα του Αλκαζάρ, ποσό το οποίο συνομολογείται ότι αντιστοιχεί κατά προσέγγιση στο νόμιμο ποσοστό 15% των συνολικών ακαθάριστων εισπράξεων από εισιτήρια και διαφημίσεις για κάθε αγωνιστική περίοδο. Και όχι μόνο δεν προβλέπεται, στην περίπτωση του Βόλου, το νόμιμο ποσοστό για μια ΠΑΕ που ήδη χρηματοδοτείται από το κράτος και από επιχειρηματίες, αλλά της δίνεται η δυνατότητα μέσω της σύμβασης να υπομισθώνει ή να παραχωρεί σε τρίτους μέρος των εγκαταστάσεων, για παράδειγμα για τη διενέργεια μιας συναυλίας με έσοδα χιλιάδων ευρώ. Δεδομένου ότι οι πράξεις του Δημάρχου, κατά παραδοχή του ιδίου, δεν είναι ούτε νόμιμες, και σίγουρα ούτε και ηθικές, δεδομένου ότι ο ίδιος δημοσίως παραδέχτηκε πως καταχράται τη θέση στην οποία τον εξέλεξαν οι πολίτες του Βόλου, δεδομένου ότι ο μόνος που έχει ανάγκη και ο μόνος που επωφελείται αδρά της ανταποδοτικότητας που προκύπτει από τη σύμβαση είναι ο διπλά υπογράφων και ο περίγυρος του, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία κίνηση από την πολιτεία και την κυβέρνηση για να ελεγχθεί η σύμβαση και ο υπογράφων με δύο ιδιότητες, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την ευνοιοκρατία και τη διαφθορά».

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.