Κύκλωμα μαστροπών από την Αθήνα εξάρθρωσε η Ασφάλεια Βόλου

Έφερναν νεαρές από το εξωτερικό και τις έστελναν σε πόλεις της Ελλάδας

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου που οδηγήθηκε στα ίχνη κυκλώματος μαστροπών από την Αθήνα, που έφερναν νεαρά κορίτσια από το εξωτερικό τα κρατούσαν στην Ελλάδα για δέκα μέρες και στο διάστημα αυτό τα έστελναν σε ξενοδοχεία της Αθήνας και άλλων πόλεων της Ελλάδας για να συνευρεθούν με πελάτες και με «ταρίφα» πάνω από 100 Ευρώ για μια ώρα.
Οι αστυνομικοί του Βόλου βρέθηκαν στα ίχνη του κυκλώματος, που λειτουργούσε μέσω αγγελιών σε αρκετά σάιτ γνωριμιών και εκμεταλλεύτηκαν πλήρως το γεγονός ότι δύο κοπέλες βρισκόταν στο Βόλο για να στήσουν επιχείρηση με αστυνομικό «πελάτη» που έκλεισε ραντεβού με τις δύο.
Όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν σε πάνω από πέντε σάιτ γνωριμιών αγγελίες με φωτογραφίες των κοριτσιών, με λεζάντα «μάθε πότε θα βρίσκονται στην πόλη σου». Οι δύο κοπέλες, ηλικίας 24 και 25 χρονών κατάγονται από τη Ρουμανία και στην αγγελία αναγραφόταν on line “now in Volos”, που σημαίνει ότι βρισκόταν στην πόλη του Βόλου.

Ραντεβού σε ξενοδοχείο
Αμέσως στήθηκε επιχείρηση, όταν αστυνομικός τηλεφώνησε στο τηλέφωνο της αγγελίας, προσποιούμενος τον πελάτη, για να κλείσει ραντεβού. Ο δράστης του κυκλώματος τον ενημέρωσε ότι το κόστος για ραντεβού με τις κοπέλες ήταν 120 Ευρώ την ώρα για την καθεμιά.
Τελικά συμφωνήθηκε και κλείστηκε ραντεβού σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βόλου και με τις δύο γυναίκες, αντί του ποσού των 240 Ευρώ, που προηγουμένως προσημειώθηκε.
Όντως, ο αστυνομικός «πελάτης» παρουσιάστηκε στο ξενοδοχείο και πλήρωσε τα χρήματα, με αποτέλεσμα οι δύο αλλοδαπές να συλληφθούν. Πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετά εμφανίσιμες κοπέλες και γι΄αυτό δικαιολογείται και το υψηλό αντίτιμο που ζητούν οι μαστροποί για ραντεβού μαζί τους.

Στα ίχνη κυκλώματος
Οι δύο κοπέλες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και διαπιστώθηκε ότι ήρθαν στην Ελλάδα στις 7 Νοεμβρίου, εν γνώσει τους για τη δουλειά που θα έκαναν και αρχικά πήγαν στην Πάτρα και σε διάφορες άλλες πόλεις, για ραντεβού με πελάτες.
Στο Βόλο βρισκόταν από χθες Τρίτη και ήδη είχαν συναντήσει έξι πελάτες και οι δύο, ενώ μέρος των χρημάτων που έβγαλαν τα κατέθεσαν σε τραπεζικό λογαριασμού του δεύτερου μέλους του κυκλώματος, στην Αθήνα που αναζητείται, όπως και ο πρώτος.
Το κύκλωμα των μαστροπών η Αστυνομία εκτιμά ότι είναι πολύ καλά στημένο, δουλεύει διαδικτυακά και φέρνει γυναίκες κυρίως από τη Ρουμανία, που μένουν για περίπου 10 ημέρες στην Ελλάδα και βγάζουν χρήματα για λογαριασμό των εγκέφαλων.

Οι γυναίκες μετακινούνται σε διάφορες πόλεις με λεωφορεία για να μην κινούν υποψίες, ενώ δεν συλλαμβάνονται, καθώς το αδίκημα περί εκδιδομένων προσώπων είναι πταίσμα, παρά σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος τους. Μάλιστα είναι καλά «δασκαλεμένες», ώστε να λένε ότι ήρθαν με τη θέλησή τους, ώστε οριακά να μην συλλαμβάνονται για σωματεμπορία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί γνωρίζουν τα στοιχεία των δραστών, που έχουν Πανελλαδικό πεδίο δράσης και ήδη ενημέρωσαν αστυνομικές υπηρεσίες της πρωτεύουσας για να γίνει ταυτοποίησή τους και να συλληφθούν, ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.