Λαμπαδηδρομία αλληλεγγύης για προσφορά αίματος

Στο Βόλο η φλόγα των αιμοδοτών μεγαλύτερες οι ανάγκες φέτος

Στο Βόλο έφτασε σήμερα το απόγευμα από την Κοζάνη, η φλόγα των εθελοντών αιμοδοτών, με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη» και τον Δήμο Βόλου με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, να συμμετέχουν στην 16η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α..

Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Αλληλεγγύη» Ιγνάτιος Γελαγώτης ανέφερε ότι κάθε χρόνο, κοντά στον Αύγουστο – Σεπτέμβριο, πραγματοποιείται πανελλήνια λαμπαδηδρομία. Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε φέτος από το Αγρίνιο και στις 5 Οκτωβρίου θα καταλήξει στην Πάτρα. Στόχος της εκδήλωσης είναι με την λαμπαδηδρομία, να μεταφερθεί το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς και της ευαισθητοποίησης των ανθρώπων. Να ανάψει η φλόγα τις καρδιές όλων των για αλληλεγγύη και προσφορά”.

Τη φλόγα μετέφεραν εθελοντές αιμοδότες παραλιακά μέχρι το Νοσοκομείο και στη συνέχεια στο θεατράκι του Πάρκου του Αναύρου, ακολούθησαν ομιλίες και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ελληνική μουσική.

Ο πρόεδρος της «Αλληλεγγύης» είπε ακόμη ότι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται κανείς με τόσα προβλήματα που έχει είναι το αίμα. Ωστόσο η ζήτηση σε αίμα είναι μεγαλύτερη από άλλες χρονιές. «Προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες με νέους αιμοδότες», τόνισε.

«Στέλνουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης στον άγνωστο συνάνθρωπό μας. Η αιμοδοσία, είναι πράξη ανθρωπιάς και η σημερινή Δ.Α. συμβάλλει και στηρίζει και συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες γιατί μέσα από αυτή την διαδικασία συμμετέχουμε σε μια διαδικασία για τον συνάνθρωπό μας. Με τέτοιες ενέργειες δείχνουμε πόσο κοντά είμαστε στον συνάνθρωπό μας», δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος.

Όποιος επιθυμεί να γίνει εθελοντής αιμοδότης, μπορεί να απευθυνθεί στο Σύλλογο, Δημ. Γεωργιάδου 122, ή στα τηλ. 24210 58990 και στο κιν. 6974694941.
Για να γίνει κάποιος εθελοντής αιμοδότης, θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών, να μην αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και να έχει καλό αιματοκρίτη και πίεση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.