ΛΑΣ: Να ακυρωθεί δίωξη κατά δημοτικών συμβούλων που υπερασπίστηκαν εργαζόμενους

Πρόταση ψηφίσματος στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

Πρόταση ψηφίσματος προς το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση, με την οποία ζητά να ακυρωθεί η δίωξη σε βάρος δημοτικών συμβούλων του Αγ. Δημητρίου Αττικής που υπερασπίστηκαν εργαζόμενους.
Όπως αναφέρει η παράταξη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», βρίσκονται στο πλευρό των συμβασιούχων των δήμων και όλων των υπολοίπων εργαζομένων, αλληλέγγυοι στην διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Η παραπομπή των εκλεγμένων του Δήμου Αγίου Δημητρίου καταδεικνύει τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων για την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων στους δήμους και την ομηρία των εργαζομένων, για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότησή τους, με αρνητικές συνέπειες τόσο στους εργαζόμενους όσο φυσικά και τις παρεχόμενες στους δημότες υπηρεσίες.

Η ΛΑΣ προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο τη λήψη απόφασης έγκρισης του κάτωθι ψηφίσματος:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου εκφράζει την αλληλεγγύη του στους 28 νυν και πρώην αιρετούς δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής που διώκονται γιατί έλαβαν ομόφωνη απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο να μην ασκήσει ο Δήμος έφεση κατά αποφάσεων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκριναν δικαίως ότι οι συμβάσεις 34 εργαζομένων του Δήμου Αγίου Δημητρίου δεν είναι στην πραγματικότητα συμβάσεις ορισμένου χρόνου αλλά συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.
Ζητά:
– Να ακυρωθεί τώρα η παραπομπή των 28 νυν και πρώην αιρετών στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών Εκπροσώπων ΟΤΑ, να αναγνωριστεί το προφανές, ότι οι εν λόγω δημοτικοί σύμβουλοι δεν ενήργησαν κατά παράβαση των καθηκόντων τους και μάλιστα εκ δόλου, όπως εγκαλούνται, αλλά αντιθέτως ενήργησαν κατά συνείδηση, αποβλέποντας στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργαζομένων και των δημοτών και με βάση τα δεδομένα αυτά να μην τους επιβληθεί καμιά ποινή.
– Να τροποποιηθεί το άρθρο 72 παρ. 1ι του Ν. 3852/2010, όπως διαμορφώθηκε με το Ν.4915/2022, ώστε να μπορούν τα Δημοτικά Συμβούλια να λαμβάνουν αποφάσεις με γνώμονα τα δικαιώματα των εργαζομένων των Δήμων αλλά και των δημοτών»
Μετά την έγκρισή του το παρόν να αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, την ΚΕΔΕ και το Δήμο Αγίου Δημητρίου Αττικής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.