Λιμεναρχείο: Εξετάσεις για εξαίρεση πλοίων από την πλοήγηση

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώνει τη διεξαγωγή των γραπτών εξετάσεων για τη διαδικασία εξαίρεσης υπόχρεων πλοίων από την πλοήγηση με τη χορήγηση Πιστοποιητικού Εξαίρεσης από την πλοήγηση πλοίων (Pilot Exemption Certificate) διετούς ισχύος σύμφωνα με αρ. 3161.2/76548/2021 Απόφαση κ. ΥΝΑΝΠ (ΦΕΚ Β΄ 5317/17-11-2021), σε Πλοιάρχους Α΄ και Β΄, για λιμένες δικαιοδοσίας Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.
Οι εξετάσεις πρόκειται διεξαχθούν για πρώτη φορά για το έτος 2022 την Παρασκευή 18-03-2022 στο κτήριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.

Η ακριβής ώρα διενέργειας των γραπτών εξετάσεων θα καθοριστεί μετά τον έλεγχο των αιτήσεων λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των υποψηφίων και τα ισχύοντα μέτρα προστασίας δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID19. Λεπτομέρειες αναφορικά με τη διαδικασία, τα δικαιολογητικά, τις προϋποθέσεις καθώς και τις ειδικότερες διατάξεις παρέχονται στην με αρ. 3161.2/76548/2021 Απόφαση κ. ΥΝΑΝΠ (ΦΕΚ Β΄ 5317/17-11-2021).

Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να υποβάλλουν αίτηση σύμφωνα με τους ακόλουθους τρόπους:
• Αυτοπροσώπως ή με νομίμως εξουσιοδοτημένο προς τούτο άτομο στην Λιμενική Αρχή Βόλου/Γρ. Πλοηγικού Σταθμού κατά τις εργάσιμες ημέρες και σε ώρες από τις 09:00 έως 14:30.
• Ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή ή με εταιρεία ταχυμεταφοράς προς τον Πλοηγικό Σταθμό Βόλου της Λιμενικής Αρχής Βόλου, στην ακόλουθη διεύθυνση: Κεντρικός Προβλήτας, Τ.Κ.38001 Βόλος,
• Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση email: [email protected].
Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων ορίζεται η Παρασκευή 11-03- 2022 και ώρα 14:30. Εκπρόθεσμη υποβολή αιτήσεων συνεπάγεται την απόρριψή τους.
Για τη διαπίστωση του εμπροθέσμου λαμβάνεται υπόψη η σφραγίδα του ταχυδρομείου ή της εταιρείας ταχυμεταφοράς. Σε περίπτωση που από τον έλεγχο, εντοπιστούν παραλείψεις ή ελλείψεις σε αίτηση υποψηφίου, αυτός θα έχει προθεσμία δύο εργάσιμων ημερών για να διορθώσει – συμπληρώσει την αίτησή του. Δυνατότητα διόρθωσης – συμπλήρωσης παρέχεται μόνο για μία φορά για κάθε υποψήφιο. Οι τελικώς υποβληθείσες οριστικές αιτήσεις με ελλιπή ή μη σωστά συμπληρωμένα δικαιολογητικά, θα απορρίπτονται. Δεν επιτρέπεται η υποβολή αιτήσεων για την εγκατάσταση με ναύδετα της ΓΕΑ/Βάση Καυσίμων Μικροθηβών (μεταξύ οικισμών Βελανιδιάς και Χρυσής Ακτής Παναγιάς Δήμου Βόλου.)
Διευκρινίσεις δύνανται να παρέχονται μέσω μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφία στο [email protected]

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.