Μ. Χουρδάκης στο Ράδιο ΕΝΑ: Δεν περιποιεί τιμή που 1,5 χρόνο μετά δεν ξεκίνησαν τα έργα στη Θεσσαλία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Τη Μαγνησία θα επισκεφθεί κλιμάκιο του Κινήματος Δημοκρατίας

Τη Μαγνησία θα επισκεφθεί κλιμάκιο του Κινήματος Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο Στ. Κασσελάκη, ίσως και εντός του Φεβρουαρίου, για να δει την κατάσταση που επικρατεί στον Νομό 1,5 χρόνο μετά τις καταστροφές από τις πλημμύρες και ενώ έχουν ανακοινωθεί, αλλά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, τα έργα που θα γίνουν.

Με αφορμή την επίσκεψη μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ 102.5 και τον Δημήτρη Καρεκλίδη ο Μιχάλης Χουρδάκης, βουλευτής Θεσσαλονίκης και εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημοκρατίας, ο οποίος ανέφερε ότι με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή ζητείται η κατάργηση της ειδικής παραγραφής υπουργικών αδικημάτων στο ανώτατο όριο που προβλέπουν συνταγματική και νομοθετική πρόβλεψη, μεταξύ των οποίων υπάρχει ασυνέχεια.

Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου, που απείλησε τον επικεφαλής της μειοψηφίας Ν. Παπαπέτρο λέγοντας ότι η συμπεριφορά του ταιριάζει σε τραμπούκο, το Κίνημα Δημοκρατίας στηλιτεύει την πρακτική αυτή και δεν την επικροτεί.

 

«Δεν περιποιεί τιμή»

Σύμφωνα με τον βουλευτή, δεν μπορεί οι ευθύνες και οι παραγραφές για όλα όσα συμβαίνουν, όπως για παράδειγμα στις καθυστερήσεις των έργων αποκατάστασης στη Θεσσαλία, να περνούν έτσι και να επιλύονται χωρίς συνέπειες.
Με αφορμή ότι η τροπολογία κατατέθηκε τη στιγμή που αναζητούνται ευθύνες πολιτικών προσώπων για την τραγωδία των Τεμπών, ο κ. Χουρδάκης, ανέφερε ότι δεν αφορά αποκλειστικά αυτό, αλλά αφορά όλους και για όλες τις περιπτώσεις.

Αναφερόμενος στις καταστροφές στη Θεσσαλία και στις αποκαταστάσεις που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος τόνισε ότι αν και πέρασε 1,5 χρόνος και δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη κάποια πράγματα, δεν περιποιεί τιμή για όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτές τις αποφάσεις.
«Αν προκύψει μια νέα θεομηνία ή κάτι άλλο που θα επιβαρύνει την κατάσταση και προκαλέσει θύματα, ενδεχομένως να αναζητηθεί αν η διαδικασία έγινε όπως έπρεπε, ακολουθήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα και αν κάποιος έχει ευθύνες για τυχόν παραλείψεις», δήλωσε ο κ. Χουρδάκης.

Ο ίδιος είπε ότι έχουμε συνηθίσει τόσο μεγάλα χρονικά διαστήματα να είναι ο κανόνας, ενώ δεν θα έπρεπε να είναι, ενώ με βάση όσα έχουν βγει στη δημοσιότητα, ακόμη και η μελέτη των ολλανδών για το τι πρέπει να γίνει στη Θεσσαλία, φαίνεται ότι είναι πολύ πάνω από συνήθη κόστη, με πολλαπλάσια κοστολόγηση (έξι και οκτώ φορές) των όσων προτάθηκαν, άσχετα αν αυτά είναι σωστά ή λάθος.
«Από κει και πέρα η υλοποίηση όσων προβλέπονται στη μελέτη, έχει δοθεί σε συγκεκριμένες εταιρίες, αποκλείστηκαν μικρότερες εταιρίες και μάλιστα υπήρχαν κοινοπραξίες που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη. Αυτό δεν είναι κάτι το οποίο μας αρέσει, δε είναι κάτι που μας κάνει περήφανους και αν θέλετε πιθανώς να υπάρχουν ποινικές ευθύνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χουρδάκης.

Επίσης είπε ότι εύλογα διαμαρτύρονται τοπικές κατασκευαστικές που ανέλαβαν τις αποκαταστάσεις αμέσως μετά τις καταστροφές χωρίς κονδύλια και με μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές, για να βοηθήσουν τον τόπο, αλλά εύλογο είναι επίσης το να αφήσουν οι μεγάλες εταιρίες ένα κομμάτι για πιο μικρές κοινοπραξίες. Ο βουλευτής ανέφερε ότι όταν τέτοια μεγάλα έργα πηγαίνουν σε λίγους, οι μεσαίες και μικρές κατασκευαστικές δεν μπορούν να μείνουν στο κυνήγι καινούργιων έργων, δεν μπορούν να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας και το αποτέλεσμα είναι να υπολειτουργούν ή να κλείνουν.

«Η συμπεριφορά του Αχ. Μπέου ταιριάζει σε τραμπούκο»
Ο κ. Χουρδάκης τόνισε ότι στο Κίνημα Δημοκρατίας, είναι ενήμεροι για τα προβλήματα που υπάρχουν στη Μαγνησία και αφορούν και διαδικαστικά θέματα του Δήμου Βόλου, μετά από κάποιες καταγγελίες και αλληλομηνύσεις μεταξύ του δημάρχου και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.
«Θέση όλων των δημοκρατικά σκεπτόμενων πολιτών είναι ότι κανένας δεν μπορεί προς κανέναν να έχει μια υποτιμητική και επιθετική συμπεριφορά και να διακινούνται απειλές», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος.
Όπως είπε, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία αν υπήρξαν ή όχι οι απειλές για τις οποίες κατηγορίες ο Αχ. Μπέος, γιατί έχει αποδείξει ότι λειτουργεί με τρόπο που δεν ταιριάζει σε έναν δήμαρχο, αλλά ταιριάζει σε έναν τραμπούκο και άλλη μια τέτοια συμπεριφορά δεν θα μας δείξει κάτι καινούργιο για τον χαρακτήρα του.
«Είναι λυπηρό, όταν άνθρωποι σε θέσεις ευθύνης, αντί με το κύρος που τους δίνει η ευθύνη αυτή να αποτελούν παράδειγμα, αποτελούν πόλο έλξης αντιπαραθέσεων. Το Κίνημα Δημοκρατίας στηλιτεύει την πρακτική αυτή και δεν την επικροτεί», δήλωσε ο κ. Χουρδάκης.

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης Ντίνος Στεργιόπουλος

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.