Μάγνητες του κόσμου ευχήθηκαν καλή χρονιά στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Και φέτος το 30 Δημοτικό Σχολείο Βόλου μέσα από την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ξεπέρασε τα όρια της πόλης στήνοντας τις γέφυρες συνεργασίας κι επικοινωνίας με το όραμα ενός κόσμου που η ποικιλία του σε κουλτούρες, γλώσσες και παραδόσεις θα του δίνει πλούτο και δημιουργικότητα..

Αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες, που του παρέχονται, το σχολείο συνεργάστηκε τόσο με σχολεία του εξωτερικού, Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Στοκχόλμης όσο και του εσωτερικού, όπως τα ακριτικά μειονοτικά σχολεία Δημαρίου και Κοτύλης. Με τα σχολεία της Πόλης, Ζάππειο , Ζωγράφειο και Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή, με το Ελληνικό Σχολείο Βουκουρεστίου Αθηνά αλλά και με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Τέχνης Γενεύης. Σημαντική, σε τοπικό επίπεδο, είναι η συνεργασία με τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη  Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Απασχόλησης & Εμπορίου, κ. Θανάση Μόρα.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας έγινε ανταλλαγή οπτικού και γραπτού υλικού, ώστε τα παιδιά, μέσα από καλλιτεχνικές και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες να γνωρίσουν τις ιδιαίτερες πολιτιστικές συνήθειες και να μάθουν τον αλληλοσεβασμό που οδηγεί σε μια γόνιμη  συνύπαρξη .

Σε αυτό το σημείο το σχολείο έχει ως συμμάχους αρκετούς συμπατριώτες που μετέχουν στο Κοινό των Μαγνήτων από παλιά αλλά και πιο πρόσφατα και ζουν σε χώρες ανά τον κόσμο. Όλοι τους πρόθυμα έστειλαν ευχές για «Καλές γιορτές και καλή χρονιά στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 30ου δημοτικού σχολείου Βόλου αλλά και σε όλο τον Βόλο».

Ευχές έστειλαν ερευνητής  Δ. Ηλιόπουλο, φίλος αλλά και βοηθός του σχολείου που κατοικεί στο Λος Άντζελες ,ο Νίκος Αλεξίου από τη Νέα Υόρκη, Καθηγητής Πανεπιστημίου-ποιητής, ο Ομότιμος Καθηγητής του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης κ. Γκέκος, ο Αχιλλέας Παπαρσένος, τέως υπεύθυνος επικοινωνίας πρεσβειών της Ελλάδας ανά τον κόσμο, ο Κώστας Πώποτα, προϊστάμενος της Μονάδας «Δικαιωμάτων εκ του κανονισμού υπηρεσιακής κατάστασης, Ιατρικών και Κοινωνικών υποθέσεων, Συνθηκών εργασίας» στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) στο Λουξεμβούργο, η Κατερίνα Αλεξίου, ιατροδικαστής στη Ρώμη, ο Αντώνης Γκρέκας, ναυπηγός και πρόξενος της χώρας μας στη Νάντη της Γαλλίας, η Λένα Ζέρβα , εκπαιδευτικός στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης ο Συντονιστής Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο  της Ελλάδος στο Γιοχάνεσμπουργκ, κ.  Γεώργιος Βλάχος και άλλοι Μάγνητες και ομογενείς από την Αυστραλία , τη Ν. Αμερική την Κωνσταντινούπολη, τη Ρουμανία, τη Μ. Βρετανία, τη Γερμανία αλλά και τη Σουηδία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.