«Μαϊμού» αποκάλεσε ο δήμαρχος Βόλου τον Χρήστο Βενέτη στο δημοτικό συμβούλιο

Κόντρα για τις κινηματογραφικές προβολές

Με κόντρα ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου η ερώτηση της μείζονος μειοψηφίας σε σχέση με το ότι δεν λειτουργεί κινηματογραφική αίθουσα φέτος στον Βόλο και ζητούσε από τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες να διατεθεί μια αίθουσα για το σκοπό αυτό. Στη συνεδρίαση τα πνεύματα ήταν οξυμένα, ο δήμαρχος εντός μικροφώνου αποκάλεσε «μαϊμού» τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου και σύμβουλο της μειοψηφίας Χρ. Βενέτη, ενώ δεν έλειψαν αποδοκιμασίες για δηλώσεις και τοποθετήσεις.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο δήμαρχος, Αχ. Μπέος αντί ενημέρωσης απάντησε στη σοβαρή όπως είπε ερώτηση λέγοντας ότι «οι κινηματογράφοι είναι μία άκρως προσωπική επιχείρηση ή εταιρεία εκμετάλλευσης. Εσείς θέλετε να βρούμε ιδιοκτήτη να ανοίξει κινηματογράφο ή να ανοίξει ο Δήμος δημοτικό κινηματογράφο; Εδώ μιλάτε για κινηματογράφο είναι ιδιωτικού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος είτε από εταιρεία είτε από ιδιώτη».

Απαντώντας ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νικ. Παπαπέτρος ανέφερε ότι «ο Βόλος είναι από τις πρώτες πόλης κινηματογραφικά που λειτουργούσαν κινηματογραφικές αίθουσες. Επί Στ. Φούσκη γινόταν προβολές στο Δημαρχείο Ν. Ιωνίας, αργότερα στο Μεταξουργείο, ενώ υπάρχει και ο δημοτικός κινηματογράφος «Αχίλλειον» και θα μπορούσε ο Δήμος να αναλάβει την πρωτοβουλία προβολής κινηματογραφικών ταινιών με ένα συμβολικό εισιτήριο, ώστε οι Βολιώτες κινηματογραφόφιλοι να μην πηγαίνουν στη Λάρισα».
Ο κ. Παπαπέτρος ανέφερε ακόμη ότι τα θέατρα δεν λειτουργούν, μια παράσταση έχει γίνει μέχρι τώρα, με τον δήμαρχο να απαντά ότι τα δύο θέατρα (Δημοτικό και Παλιά Ηλεκτρική) λειτουργούν και θα ανακοινωθούν σύντομα οι θεατρικές παραστάσεις.
«Εμείς φέραμε τον πολιτισμό στην πόλη, που φτιάξαμε το θέατρο», είπε ο Αχ. Μπέος, με αποτέλεσμα να αποδοκιμαστεί από τους συμβούλους των μειοψηφιών.

Αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ των συμβούλων πλειοψηφίας και μειοψηφίας Δέσποινας Κότογλου και Φωτεινής Κοκκινάκη αντίστοιχα, ενώ ο δήμαρχος ανέφερε ότι με πρόεδρο τον κ. Βλιώρα, ο ΔΕΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ διοργάνωνε πρώτης προβολής ταινίες σε ανοιχτό χώρο στις Αλυκές, στην Πορταριά, στα Λεχώνια, στην Αγχίαλο, στον Άναυρο δωρεάν για τον κόσμο.
«Μπορούμε και προσφέρουμε στον κόσμο, αλλά δεν θα φτιάξουμε
αίθουσα κινηματογράφου και να το λειτουργήσει ο Δήμος, Έχουμε σοβαρότερες ασχολίες. Υπάρχει πρόταση από τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Πιατά για 15 προβολές ετησίως στο δημοτικό θέατρο και το παραχωρούμε δωρεάν», είπε ο Αχ. Μπέος.

Ο κ. Παπαπέτρος είπε ότι για να μπορεί ο Δήμος να διοργανώνει κινηματογραφικές παραστάσεις το καλοκαίρι, έχει τη δυνατότητα να το κάνει, διερωτήθηκε γιατί δεν μπορεί να το κάνει τον χειμώνα και δεν βλέπει τον λόγο γιατί να μην διοργανώνονται κινηματογραφικές εκδηλώσεις.
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος ανέφερε ότι στον Βόλο λειτουργούσε Κινηματογραφική Λέσχη και έκανε προβολές στο Μεταξουργείο και επειδή υπάρχει κόσμος που ενδιαφέρεται μπορεί να δοθεί η δυνατότητα μέσω της Κινηματογραφικής Λέσχης να γίνουν οι προβολές. Επίσης, είπε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί και ο κινηματογράφος Νίκη, καθώς είναι μία αίθουσα που μπορεί να αξιοποιηθεί.

Τον είπε «μαϊμού» εκτός μικροφώνου
Ο δήμαρχος αποκάλεσε «μαϊμού» εκτός μικροφώνου τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Χρ. Βενέτη και όταν ο ίδιος ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού δεν του δόθηκε.
Ο κ. Παπαπέτρος διερωτήθηκε αν μόνο στα μικρόφωνα διεξάγεται η συνεδρίαση και τόνισε ότι όταν χαρακτηρίζει κάποιος δημοτικό σύμβουλο «μαϊμού» πρέπει να δοθεί ο λόγος στον θιγόμενο, ενώ ο Νικ. Μόσχος είπε ότι όταν δεν δίνεται ο λόγος σε κάποιον να απαντήσει επί προσωπικού είναι παραβίαση του κανονισμού.
Ο σύμβουλος της ΛΑΣ Κώστας Γαργάλας ζήτησε να γίνει απεντόμωση της αίθουσας καθώς κυκλοφορούν πολλά μυρμήγκια όπως ανέφερε…

Στο θέμα της συγκρότησης μη αμειβόμενης επιτροπής κρίσης και λήψης αποφάσεων επί αιτημάτων καταναλωτών – πελατών της ΔΕΥΑΜΒ ο κ. Παπαπέτρος πρότεινε να υπάρχει εκπρόσωπος και από την μειοψηφία κι ο δήμαρχος αρνήθηκε, ενώ η σύμβουλος της μειοψηφίας Βιολέττα Καντόλα ήλπιζε να γίνει αποδεκτό το αίτημα και να μην υπάρχουν υπόνοιες ρουσφετιών.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αργ. Κοπάνας απάντησε ότι τα αιτήματα απαντώνται μέσα στα πλαίσια κανονισμών.

Στον ορισμό δημοτικού συμβούλου με τον αναπληρωτή του, ως μέλη της Επιτροπής του Ν. 2734/05-08-99 τ.Α΄ για «Άδειες εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων», ορίστηκαν ο Γ. Πράττος και αναπληρωματικός ο Χρ. Στεφόπουλος.

Το Δ.Σ. του Πανθεσσαλικού
Για τον ορισμό μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Πανθεσσαλικού Σταδίου Βόλου με την επωνυμία “Πανθεσσαλικό Ανώνυμη Εταιρία”, ο κ. Παπαπέτρος ζήτησε να μπει στο Δ.Σ. και σύμβουλος των μειοψηφιών, όπως ορίζει ο νόμος.
Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Νικ. Μόσχος ανέφερε ότι υπάρχον δημοτικοί σύμβουλοι μέτοχο στην ΠΑΕ ΝΠΣ και τους προτείνει η Δημοτική Αρχή για μέλη του Δ.Σ. ενώ πρέπει να εξαιρεθούν.
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος είπε ότι η παράταξή του διαφώνησε από την πρώτη στιγμή με τον τρόπο που παραχωρήθηκε στο Πανθεσσαλικό, δεν πρέπει να λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρία, τα έξοδα έπρεπε να καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και η εταιρία ν λογοδοτεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο σύμβουλος Λ. Μαυρογιάννης τόνισε ότι προϋπόθεση αλλαγής του Δ.Σ. του φορέα είναι να έρθει ο απολογισμός στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Το θέμα εγκρίθηκε μόνο με τις ψήφους της πλειοψηφίας και το νέο Δ.Σ. αποτελούν οι Ελευθ. Πλαστάρας, μέλος του Επιμελητηρίου, Χρ. Στεφόπουλος, Γ. Βλιώρας σύμβουλοι της πλειοψηφίας, Σπ. Κανούλης και Κων. Μπάιπας, πολίτες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.