Μακρινίτσα, “μπαλκόνι” του Πηλίου: Μια υπέροχη εμπειρία ξενάγησης από το Βυζαντινό Εκκλησιαστικό Μουσείο Μακρινίτσας

Σε μια προσπάθεια ανάδειξης της Μακρινίτσας έχει προχωρήσει το Βυζαντινό Εκκλησιαστικό Μουσείο της περιοχής, διοργανώνοντας ξεναγήσεις σε φυσικά τοπία και ομορφιές της Μακρινίτσας, αλλά και σε Ναούς και ιστορικά σημεία.

Οι επισκέπτες, εκτός από το Βυζαντινό μουσείο, που μπορούν να θαυμάσουν βυζαντινές εικόνες και ιερά σκεύη, καθώς και τα μοναδικά λάβαρα (ιεροσολυμίτικα), έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στα καλντερίμια του χωριού, φτάνοντας στον περίλαμπρο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο οποίος περιστοιχίζεται από όμορφα εξωκλήσια, καθώς και στον μοναδικό διπλό ναό των Αγίων Πάντων και του Αγίου Νικολάου που υπήρξε το κρυφό σχολειό την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Φτάνοντας στην πλατεία θα θαυμάσουν τον πέτρινο Ιερό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο.

Αυτή την υπέροχη εμπειρία έχουν ήδη αρχίσει να την ζούνε οι επισκέπτες της Μακρινίτσας με τη βοήθεια ξεναγού, καθώς και να ακούνε την υπέροχη ιστορία της περιοχής. Τις ομορφιές της Μακρινίτσας μπορεί κανείς να θαυμάσει με επίσκεψή του κάθε Σάββατο στις 11.30.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Βυζαντινό Εκκλησιαστικό Μουσείο Μακρινίτσας στο τηλέφωνο: 24280-90016.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.