Mαθητές του 2ου Πρότυπου Λυκείου Βόλου ενημερώθηκαν για την κλιματική αλλαγή

Το 2ο Πρότυπο Λύκειο Βόλου υποδέχθηκε την Τετάρτη 10/4/2024 τον Ομότιμο Καθηγητή και πρώην Πρόεδρο του Τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) κύριο Ηλία Ελευθεροχωρινό, ο οποίος μίλησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου σε γονείς και μαθητές για την κλιματική αλλαγή και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπισή της.
Το 2ο Πρότυπο Λύκειο Βόλου είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο στο θέμα του περιβάλλοντος, που απασχολεί, άλλωστε, όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας. Οι μαθητές και μαθήτριες του Προγράμματος «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» παρουσίασαν στην έναρξη της εκδήλωσης το βίντεο που δημιούργησαν για τις πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή μας, και, αφού, με την πολύτιμη συνδρομή της Βιολόγου του σχολείου κ. Ειρήνης Ανδρεάκου, μελέτησαν στοιχεία και αξιοποίησαν πληροφοριακό υλικό της ΕΕ, ενημέρωσαν το κοινό της εκδήλωσης για την κλιματική αλλαγή, τα αίτια, τις επιπτώσεις της αλλά και τις προτεινόμενες λύσεις, την Πράσινη Συμφωνία, το Νόμο για το Κλίμα, την πρωτοβουλία NextGenerationEU και την επιμέρους νομοθεσία σχετικά με το περιβάλλον.
Ο διακεκριμένος καλεσμένος του 2ου Πρότυπου Λυκείου Βόλου, καθηγητής κ. Ελευθεροχωρινός, αφού προσδιόρισε την κλιματική κρίση ως «την απειλή της υπερθέρμανσης του πλανήτη και ως μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, που προκαλείται από την μεταβολή του κλίματος», έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα των επιπτώσεων της ανόδου της θερμοκρασίας στη Θεσσαλία κι ανέλυσε διεξοδικά τις προτάσεις της ΕΕ για περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, περιορισμό των φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, την αγρανάπαυση, τη βιολογική γεωργία κτλ.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και συμμετοχή του κ. Γεώργιου Κατσιάκου από το Europe Direct Θεσσαλίας, το οποίο συνδράμει πάντα τις προσπάθειες του σχολείου για την προώθηση των Ευρωπαϊκών Αξιών και Πολιτικών.
Υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος: Κοσμάς Χαράλαμπος, Λυκοδήμου Ελένη και Παπανικολάου Δημήτριος.
Πληροφορίες στη σελίδα του σχολείου στο Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=100087976995335 (2ndModelLyceumofVolos – EUParliamentAmbassadorProgramme)
στο Instagram https://www.instagram.com/2oprotypolykeiovolou.europe/
και στο ιστολόγιο (BLOG) του σχολείου
https://2ndprotypogelvolou.blogspot.com/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.