Ματθαίος Δραμητινός: Χώρος εστίασης ο πρώην κινηματογράφος «Τιτάνια»

Είπε ότι ο Δήμος Βόλου δεν κατέθεσε πρόταση για ακίνητο του Νοσοκομείου

Το γεγονός ότι στο ακίνητο, που κατέχει σε ποσοστό 50% το Νοσοκομείο Βόλου, στην παραλία, θα γίνει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και όχι φρουτάκια, όπως ανακοίνωσε ψευδώς στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Αχ. Μπέος, τόνισε στο «Ράδιο Ένα» ο διοικητής του «Αχιλλοπούλειου» Ματθαίος Δραμητινός. Ο διοικητής αντέδρασε στα λεγόμενα του δημάρχου λέγοντας ότι έχει γίνει ένα τιτάνιο έργο στο Νοσοκομείο και δεν μπορεί να απαξιώνεται μια πράξη για ενοικίαση ενός κληροδοτήματος, για να έχει έσοδα το Νοσοκομείο, γιατί δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα κάποιων.

Όπως είπε, το Νοσοκομείο έχει 65 ακίνητα, τα περισσότερα από τα οποία είναι ελαιοπερίβολα, μεταξύ των οποίων 4-5 θεωρούνται φιλέτα και ανέκαθεν καμία Διοίκηση δεν είχε ασχοληθεί αποτελεσματικά, μέχρι τώρα, ήταν εστίες ρύπανσης για την πόλη και μάλιστα η Διοίκηση κλήθηκε στα δικαστήρια από τους γείτονες, γιατί δύο ακίνητα είχαν προβλήματα στατικότητας (έπεφταν σκεπές και ντουβάρια και το Νοσοκομείο ξόδευε χρήματα χωρίς να εισπράττει τίποτα).

Σύμφωνα με τον κ. Δραμητινό, η Διοίκηση του «Αχιλλοπούλειου», τα τελευταία τρία χρόνια, κατάφερε να καταγράψει τα ακίνητα που είναι περιουσία του νοσηλευτικού ιδρύματος και ήταν καταπατημένα, έκανε τις εγγραφές τους στο Κτηματολόγιο και ήδη πολλά έχουν νοικιαστεί. «Μπορέσαμε και νοικιάσαμε αρκετά ακίνητα και αυξήσαμε τα έσοδα του Νοσοκομείου από τα κληροδοτήματα κατά 25%, κάτι που θα αναφέρουμε στον απολογισμό μας», δήλωσε ο διοικητής.

Ο διοικητής ανέφερε ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου κινείται μόνιμα με γνώμονα τη διαφάνεια και τη νομιμότητα προχωρά στην εκμετάλλευση δεκάδων ακινήτων που διαθέτει το νοσηλευτικό ίδρυμα με διαγωνιστικές διαδικασίες, χωρίς να γίνεται σχεδόν καμία απευθείας ανάθεση και ορισμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν τη δουλειά που γίνεται, γιατί έχουν μάθει να δουλεύουν αλλιώς.

Ο ίδιος υπεραμύνθηκε το έργο που γίνεται, λέγοντας ότι καμία Διοίκηση δεν είχε ασχοληθεί αποτελεσματικά με τα ακίνητα, που αποτελούν εστίες ρύπανσης για την πόλη και μάλιστα η Διοίκηση κλήθηκε στα δικαστήρια γιατί ορισμένα ακίνητα έχουν προβλήματα στατικότητας.

Καμία πρόταση από τη Δημοτική Αρχή
Για το ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου «Γαλλία» (Κ. Καρτάλη – Αργοναυτών – Ιάσονος) ο κ. Δραμητινός είναι ότι είναι από τα πιο ωραία οικόπεδα του Βόλου, για το οποίο υπήρχε πάντα ενδιαφέρον, αλλά ήταν εξαιρετικά δύσκολο να φύγουν οι δύο επιχειρήσεις που λειτουργούν εκεί δύσκολο να δοθεί, ενώ δεν υπήρχε ποτέ καμία σοβαρή πρόταση, ούτε από τη Δημοτική Αρχή, ούτε από κανένα fund, παρά μόνο έγιναν δύο συζητήσεις, που θεωρούνται άτυπες από ανθρώπους που ήθελαν να κάνουν ένα πολύ μεγάλο ξενοδοχείο.

Ο διοικητής είπε ότι ο δήμαρχος του είπε μια φορά σε διαδρόμους του Δημαρχείου ότι ήθελε να το κάνει πάρκιγκ. «Εμάς δουλειάς μας είναι να παρέχουμε υπηρεσίες υγείας στον κόσμο και όχι real estate, ωστόσο πάρεργο της Διοίκησης θεωρείται και η διαχείριση των κληροδοτημάτων.

Δύο ενδιαφερόμενοι για το «Τιτάνια»
Αναφορικά με το πρώην σινεμά «Τιτάνια» (Αργοναυτών – Όγλ), ο διοικητής είπε ότι ανήκει κατά 50% στο Νοσοκομείο, καθώς υπάρχουν έξι ακόμη συνιδιοκτήτες. Κατόπιν πρότασης της Επιτροπής Κληροδοτημάτων, από την αρχή του χρόνου και επειδή υπήρχε γενικώς ενδιαφέρον να δοθεί «και επειδή βιαζόμασταν γιατί κατέρρεε η στέγη και η πρόσοψη, αρχίσαμε να διαχειριζόμαστε».
Η ουσία είναι, τόνισε, ότι έπρεπε να νοικιαστούν ή να πωληθούν κάποια ακίνητα, ώστε να έχει το Νοσοκομείο οφέλη, για να κάνει τη δουλειά του.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διοίκησης του Νοσοκομείο την 1 Μαρτίου 2019 αναρτήθηκε η διαγωνισμός για την ενοικίαση του «Τιτάνια», μετά από απόφαση της πλειοψηφίας των ιδιοκτητών, στη «Διαύγεια».
Στις 15 Μαρτίου έγινε ο διαγωνισμός, ενδιαφερόμενοι ήταν δύο: Η «Αναπτυξιακή Θεσσαλίας» και η Inter Pro, στην οποία συμμετείχε και ο επιχειρηματίας Θ. Καλαμποκάς, που ανέφερε ο δήμαρχος, που είχαν σκοπό να φτιάξουν υγειονομικού ενδιαφέροντος κατάστημα, με εστιατόριο, μπαρ και αναψυκτήριο.

Ο κ. Δραμητινός είπε ότι έγινε η διαγωνιστική διαδικασία, πλειοδότησε η «Αναπτυξιακή Θεσσαλίας» και όχι ο κ. Καλαμποκάς και το συμβόλαιο υπογράφηκε στις 11 Απριλίου 2019.
Ο ίδιος είπε ότι από την ανάδοχο εταιρία γίνεται απόλυτη ανακατασκευή του ακινήτου, όπως προβλέπει το συμβόλαιο και το όφελος θα είναι 2000 € μηνιαίως (1000 € για το Νοσοκομείο).
«Εμάς μας ενδιαφέρει να είναι νόμιμη η διαδικασία, αν εικάζει ο δήμαρχος ότι εκεί θα μπουν και φρουτάκια, είναι θέμα της Αστυνομίας», δήλωσε ο Ματθαίος Δραμητινός, που διαβεβαίωσε ότι η μίσθωση σε καμία περίπτωση δεν έγινε νύχτα και «σκοτεινά», αλλά ήταν μια νόμιμη διαδικασία, αναρτημένη στη «Διαύγεια».

Ο διοικητής του Νοσοκομείου είπε ότι δεν κατάλαβε που υπάρχει σκάνδαλο, διαφωνία και συζήτηση κάτω από το τραπέζι και επανέλαβε ότι όλα έγιναν απολύτως νόμιμα, σε καμία περίπτωση δεν το πήρε ο άνθρωπος που εικάζει ο κ. Μπέος.

Τέλος, ο κ. Δραμητινός τόνισε ότι αν θέλει η Δημοτική Αρχή για κάποιο από τα ακίνητα του Νοσοκομείου, υπάρχει ενδιαφέρον να γίνει κάτι προς όφελος της πόλης και θα μπορούσε να κάνει μια ενδιαφέρουσα πρόταση. Όπως είπε, ο ίδιος του είχε προτείνει μέσω του ΕΣΠΑ ο Δήμος να πάρει κάποια κτίρια του Νοσοκομείου, να τα φτιάξει προς όφελος των πολιτών. «Αν νομίζει η Δ.Α. ότι με τον νέο διοικητή, που θέλει διακαώς να έρθει, θα μπορέσει να κάνει άλλου είδους συναλλαγές, ας το κάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.