«Μαζί για το Βόλο»: Ο Δήμος Βόλου ζητά ακύρωση της αργίας για να διαβουλευτεί για τον Καλλικράτη

Ανακοίνωση σχετικά με την εκδήλωση διαλόγου για την Αυτοδιοίκηση που άνοιξε με τη συμμετοχή του Γ.Γ. του ΥΠΕΣ Κώστα Πουλάκη και την εκδήλωση που έγινε χθες στο Δημαρχείο Βόλου, εξέδωσε η δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο» και κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή Βόλου ότι προκειμένου να έχει άποψη για το θεσμικό πλαίσιο της Τ.Α. και να συμμετέχει ενεργά στη διαβούλευση της μεταρρύθμισης αυτής, απαιτεί πρώτα την ακύρωση της αργίας σε όσους αιρετούς διώκονται για κακουργήματα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ως αυτοδιοικητική κίνηση που και άποψη έχουμε και την εκφράζουμε δεν θα μπορούσαμε παρά να συμμετέχουμε στον διάλογο που έχει ανοίξει για την αναγκαία μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (είναι κοινός τόπος το ότι το υπάρχον πλαίσιο δεν μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω, τουναντίον. Το ποιες αλλαγές βέβαια είναι θέμα συζήτησης).

«Η χθεσινή εκδήλωση με ομιλητή τον Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για όλους τους αυτοδιοικητικούς και όχι μόνο ώστε να ενημερωθούν αλλά και να τοποθετηθούν πάνω στο Πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής που μετά από ένα και πλέον χρόνο κατέληξε σε ένα κείμενο 450 σελίδων και το οποίο αποτελεί την βάση του διαλόγου πάνω στα διαχρονικά και πρόσκαιρα, λόγω της οικονομικής κρίσης, προβλήματα καθώς και τις στρεβλώσεις της Τ.Α.», αναφέρει η κίνηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην εκδήλωση συμμετείχαν (όπως και πρέπει) 7 από τους 8 δήμους του νομού Μαγνησίας με παρουσία Δημάρχων, Αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών Συμβούλων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και πολλοί πολίτες με ενδιαφέρον για την αυτοδιοίκηση. «Αυτό δείχνει καθαρά πως σε αντίθεση με την ηγεσία της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔ Θεσσαλίας, που μάλλον για δικούς τους λόγους έχουν να ασχοληθούν με «σοβαρότερα» θέματα, ο κόσμος της Αυτοδιοίκησης θέλει τη διαβούλευση, τον ζωντανό διάλογο, την υγιή αντιπαράθεση ακόμα και την διαφωνία αλλά με κατάθεση εναλλακτικών προτάσεων. Όχι πάντως το στρίβειν δια του αρραβώνος», τονίζει.

Σύμφωνα με την κίνηση «Μαζί για το Βόλο» το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι ο Δήμος Βόλου, έβδομος δήμος της χώρας, προκειμένου να έχει άποψη για το θεσμικό πλαίσιο της Τ.Α. και να συμμετέχει ενεργά στη διαβούλευση της μεταρρύθμισης αυτής,απαιτεί πρώτα την ακύρωση της αργίας σε όσους αιρετούς διώκονται για κακουργήματα. «Έτσι νομίζουν ότι υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον;», διερωτάται η δημοτική κίνηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.