«Μαζί για τον Βόλο»: Ανάγκη στήριξης του κλάδου εστίασης

Ο Δήμος Βόλου οφείλει να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα υλοποίησης μέτρων

«Με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας συζήτησε διαδικτυακά ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Μαζί για τον Βόλο”, Ιάσονας Αποστολάκης, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και τα περιθώρια στήριξής του από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ο κ. Στεφάνου μετέφερε στον κ. Αποστολάκη την αγωνία του κλάδου για τα χρέη που συσσωρεύονται στις επιχειρήσεις εστίασης και μεταξύ άλλων επιβαρύνονται και από τα δημοτικά τέλη, το τέλος τραπεζοκαθισμάτων, διάφορα πρόστιμα, το τέλος παρεπιδημούντων κλπ, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία της κατανόησης που πρέπει να υπάρχει από πλευράς δημοτικής αστυνομίας σε ζητήματα εφαρμογής μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Τόνισε δε, την ανάγκη διευθέτησης των συσσωρευόμενων χρεών, αντί των υποσχέσεων για πιθανές μελλοντικές διευθετήσεις.
Από τη μεριά του ο κ. Αποστολάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης του κλάδου που έχει δεχτεί συντριπτικό πλήγμα λόγω των περιοριστικών μέτρων και της πλημμελούς στήριξής του. Υποστήριξε ότι ο Δήμος Βόλου οφείλει να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα, ώστε τα μαγαζιά τους να μπορέσουν να ξανανοίξουν και οι εργαζόμενοι σε αυτά να μην χάσουν τις δουλειές τους, ενώ κατέθεσε στη συζήτηση ορισμένες προτάσεις, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της διεκδίκησης οικονομικής στήριξης των Δήμων, από τη Δημ. Αρχή προς την κυβέρνηση, με σκοπό την υλοποίηση των αναγκαίων μέτρων.

Συγκεκριμένα, προτείνεται:

• Απαλλαγή από το 100% των τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας για όλες τις επιχειρήσεις των πληττόμενων ΚΑΔ για το 2020 και συνέχιση της απαλλαγής για όσο διάστημα διατηρούνται περιοριστικά μέτρα το 2021.
• Απαλλαγή από το 100% των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για επιχειρήσεις εστίασης, μικροπωλητές, περίπτερα, εμπορεύματα, προθήκες κλπ.
• Μη χρέωση του προστίμου για τα τραπεζοκαθίσματα για όσους δεν πρόλαβαν να πληρώσουν μέχρι 31-12-2020.
• Απαλλαγή από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία μέχρι και τις 30/6/2021 (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια). Διαγραφή των χρεών τους για τους μήνες του 2020 που ήταν σε ισχύ ειδικά μέτρα περιορισμού της λειτουργίας τους.
• Να εξετασθεί η ένταξη των επιχειρήσεων εστίασης σε αναπτυξιακούς άξονες του ΕΣΠΑ (2014-2020) για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας τους, την ανανέωση του εξοπλισμού τους και την ψηφιακή οργάνωσή τους.
• Πάγωμα για ένα έτος όλων των απαιτήσεων (πλειστηριασμών ,εξώσεων, προσαυξήσεις προστίμων και τόκων) του ΔΑ για οφειλές προηγούμενων ετών.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.