Μαζική πορεία κατά της καύσης σκουπιδιών στο Βόλο

Διακριτική η παρουσία αστυνομικής δύναμης

Μαζική ήταν η συγκέντρωση που έγινε στην Πλατεία Ελευθερίας και η ειρηνική πορεία που ακολούθησε στο κέντρου του Βόλου και έληξε λίγο μετά τις 9 το βράδυ, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό.
Στο κάλεσμα κομμάτων, φορέων και συλλογικοτήτων ανταποκρίθηκαν μερικές εκατοντάδες νεαροί, που ειρηνικά, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της καύσης σκουπιδιών και της Δημοτικής Αρχής οι νεαροί κυρίως άρχισαν να συγκεντρώνονται στην Πλατεία Ελευθερίας πριν τις 7 το απόγευμα και λίγο πριν τις 8 το βράδυ ξεκίνησαν πορεία στους δρόμους του κέντρου. Πίσω τους ακολουθούσε αστυνομική δύναμη.
Η πορεία ακολούθησε κεντρικούς δρόμους του Βόλου, υπήρχε διακοπή της κυκλοφορίας απ΄όπου περνούσε και κατέληξε, λίγο μετά τις 9 το βράδυ στην Πλατεία Πανεπιστημίου, οι συγκεντρωμένοι διαλύθηκαν και η οδός Δημητριάδος δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.

Σε δήλωσή του το μέλος της λαϊκής συνέλευσης κατά της καύσης σκουπιδιών Μάρκος Βαξεβανόπουλος τόνισε ότι ο Βόλος δείχνει ότι δεν φοβάται σε αυτό που θέλουν να περάσουν αυτοί που προστατεύουν την τσιμεντοβιομηχανία και κατά χιλιάδες ότι δεν θέλει την καύση σκουπιδιών στην πόλη και τη μονάδα παραγωγής srf.
«Κατεβαίνουμε στη διαδήλωση ειρηνικά να αναδείξουμε τα αιτήματά μας και να τα ακούσει η κυβέρνηση και άμεσα να σταματήσει. Είμαστε εδώ και δεν θα σταματήσουμε τους αγώνες μας αν δεν σταματήσει η καύση των σκουπιδιών. Μέχρι να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα θα αγωνιζόμαστε», τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες διαμαρτυρίες, με πρωτότυπες δράσεις και πολλές μορφές.