Με …χάρτη οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας στο σχολείο τους! (video)

Ο δρόμος προς το σχολείο σε διάφορα σημεία είναι κατεστραμμένος

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας στο Φυτόκο έκαναν για πρώτη φορά μάθημα σήμερα, καθώς χθες μετέβησαν στο σχολείο για να κάνουν αγιασμό και να λάβουν τα βιβλία τους. Η Διεύθυνση του σχολείου μάλιστα ενημέρωσε μαθητές και γονείς για το πως μπορούν να προσεγγίσουν το σχολείο, παραθέτοντάς τους χάρτη με ειδική διαδρομή, καθώς δρόμοι που οδηγούν σε αυτό είναι ακόμη κατεστραμμένοι.

Παρόλα αυτά, χθες αλλά και σήμερα μαθητές από τις γύρω περιοχές προσέγγισαν το σχολείο από τον δρόμο που συνήθιζαν, που είναι και πιο σύντομος, αλλά είναι ακόμη κατεστραμμένος. Ορισμένοι γονείς ανέφεραν ότι δεν έλαβαν τον χάρτη και τις οδηγίες και πήγαν τα παιδιά τους στο σχολείο, από τον δρόμο που συνήθιζαν.

Γονιός που βρέθηκε στο σημείο κατέγραψε τον τρόπο που πηγαίνουν πολλοί μαθητές στο ΕΠΑΛ στο Φυτόκο, με τους μαθητές να περνούν με τα πόδια ή ακόμη και με ποδήλατα μέσα από τον «ανοιχτό» δρόμο, γεμάτο με φερτά υλικά.

Από τη Διεύθυνση πάντως του σχολείου είχε γίνει η ακόλουθη ενημέρωση σχετικά με τη διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι μαθητές. «Η μετακίνηση των μαθητών θα γίνει με λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ (με προέκταση του Νο2 από τις 7:45 μέχρι 8:30) μέχρι την δεύτερη διασταύρωση της οδού Καλομοίρη (περίπου 200 μέτρα πριν το σχολείο) και στη συνέχεια πεζή μέχρι το σχολείο, όπως θα δείτε και στην παρακάτω εικόνα», ανέφερε η ανακοίνωση της Διεύθυνσης του σχολείου, υποδεικνύονταν την ασφαλή διαδρομή.

Σημειώνεται δε, ότι το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας στο Φυτόκο, είναι ένα από τα σχολεία που στεγάζονται στο σχολικό κτήριο. Στο ίδιο κτήριο λειτουργούν το 4ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας (Εσπερινό) και το 2ο ΕΚ Νέας Ιωνίας, ενώ από τις πλημμύρες το κτήριο υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές. Μάλιστα, ο δήμαρχος βόλου σε μία από τις συνεντεύξεις Τύπου που είχε παραχωρήσει είχε αναφέρει ότι το σχολείο δεν θα πρέπει να λειτουργήσει για μήνες.

Παρόλα αυτά, έγιναν ορισμένες εργασίες και οι μαθητές επέστρεψαν ξανά στα θρανία, ωστόσο γονείς ζητούν να αποκατασταθούν το συντομότερο οι προσβάσεις στο σχολείο αλλά και όλες οι ζημιές που υπέστη το κτήριο.

Δημ. Παλ.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.