Με δικαστήρια και μηνύσεις η τριετία της Διοίκησης των εργαζομένων στους ΟΤΑ

Όπως τόνισε η πρόεδρος στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση

«Κολασμένη» χαρακτήρισε την τριετία της θητείας της Διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Θάλεια Στάχτου, κατά τη διάρκεια της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης που έγινε σήμερα στο δημαρχείο Βόλου, ενόψει των εκλογών που θα γίνουν από τη Δευτέρα 26 μέχρι την Παρασκευή 30 Μαρτίου.
Η πρόεδρος χαρακτήρισε «κολασμένη» την τριετία, λόγω Δικαστηρίων, μηνύσεων και εκβιασμών που υπέστησαν οι εργαζόμενοι, κάνοντας λόγο για πρωτόγνωρη κατάσταση.
Σύμφωνα με τη Θάλεια Στάχτου ο Σύλλογος θα διεκδικήσει δυναμικά να παραμείνουν τα προνήπια στους παιδικούς σταθμούς, να μπουν οι εργαζόμενοι στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και για προσλήψεις ώστε να καλυφθεί η έλλειψη προσωπικού.

Όχι σε εργολάβο η καθαριότητα
Η πρόεδρος του Συλλόγου ΟΤΑ υπογράμμισε ότι με την αποχώρηση 85 συμβασιούχων στην Καθαριότητα του Δήμου Βόλου και συνολικά 150 σε όλη τη Μαγνησία, θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα με την αποκομιδή σκουπιδιών και πρόσθεσε: «Αυτό μοιραία θα οδηγήσει σε εργολάβο. Εμείς ζητάμε εδώ και τώρα προσλήψεις, όχι μόνο στην καθαριότητα, αλλά και σε άλλες μάχιμες υπηρεσίας, αλλά και στο διοικητικό κομμάτι».

Το μέλος του Δ.Σ. και εκπρόσωπος στην ΠΟΕ-ΟΤΑ Γιώργος Μαγιάκος κάλεσε τους εργαζόμενους να προσέλθουν στις κάλπες και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα εκλεγούν οι καλύτεροι και ικανότεροι για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του κλάδου.

Η γραμματέας του συλλόγου Εύη Καρυδάκη τόνισε πώς πρέπει να είναι όλοι για έναν κι ένα για όλους κι ενότητα στη βάση, με ανασύνταξη του κινήματος ώστε να μετατραπεί σε αν ρωμαλέο ταξικό κίνημα, αυτό έχει ανάγκη ο εργαζόμενος σήμερα για να βάλει εμπόδια.
Η ίδια είπε ότι η κάθε παράταξη έχει τη διαδρομή της και κάλεσε τους εργαζόμενους να δουν την αλήθεια κατάματα, ενώ πρόσθεσε ότι η παράταξη της παλεύει και δεν σκύβει το κεφάλι, πετυχαίνοντας αποτελέσματα.

Ο γραμματέας της ΠΟΕ-ΟΤΑ Βασίλης Πετρόπουλος χαρακτήρισε την επόμενη τριετία κρίσιμη και τόνισε ότι ζητήματα όπως της αξιολόγησης, βαρέα και ανθυγιεινά επιδόματα, μισθολογικά, εργασιακές σχέσεις, ΣΣΕ, το 2020 τελειώνει το ΕΣΠΑ και το 2019 η χρηματοδότηση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι. «Όλα αυτά θα τα αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και οι τοπικές διοικήσεις των Σωματείων. Ο χαρακτήρας που θα έχουν οι νέες διοικήσεις θα παίξουν ρόλο στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων», τόνισε.

Οι εκλογές
Οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον Σύλλογο Εργαζομένων θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 26 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 30 του μηνός.
Συγκεκριμένα, Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη θα ψηφίσουν οι εργαζόμενοι στα νησιά των Β. Σποράδων, σε Ν. Πήλιο, Ζαγορά και Αλμυρό, την Πέμπτη σε Ρήγα Φεραίου και Βόλο και την Παρασκευή μέχρι τις 6 το απόγευμα στο Βόλο, όπου μετά θα ακολουθήσει η καταμέτρηση των ψήφων.

Εκλογές στο Σύλλογο εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ
Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, ελεγκτικής επιτροπής και αντιπροσώπων στην ομοσπονδία θα γίνουν την Τετάρτη 21-3-2018 στο κτίριο Χατζηαργύρη από 10:00 π.μ. – 4:00 μ.μ.
Την ημέρα των εκλογών οι εκλογείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική τους Ταυτότητα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.