Με επισημότητα και πλήθος κόσμου οι εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στον Βόλο

Με μαύρα κορδελάκια πένθους οι παραστάτες του 5ου Γυμνασίου Βόλου

Με επισημότητα και σύμμαχο τον καλό καιρό κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στον Βόλο, με την παρέλαση συλλόγων μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων, που παρακολούθησαν χιλιάδες Βολιώτες και επισκέπτες, εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό.
Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στην παραλία του Βόλου.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε η παρέλαση προ των επισήμων στην παραλία της πόλης.
Στα αξιοσημείωτα τα μαύρα κορδελάκια πένθους που φορούσαν οι παραστάτες της σημαίας του 5ου Γυμνασίου Βόλου, στη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.


Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή. “Με το κεφάλι ψηλά, παρά την οδύνη στην καρδιά, αντλούμε δύναμη από την πίστη μας στην Παναγία, αντλούμε δύναμη από το παράδειγμα των επαναστατημένων Ελλήνων. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά, ότι περισσότερο από ποτέ, πρέπει να πάρουμε επώδυνες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις. Να κάνουμε σωστές, επιβεβλημένες ενέργειες, σεβόμενοι της αρχές και τις αξίες του ελληνισμού. Χρόνια πολλά στα νιάτα μας, στις Ελληνίδες και στους Έλληνες, με σεβασμό στον συνάνθρωπο, με δύναμη, αισιοδοξία, πίστη και ελπίδα“, τόνισε.


Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη δήλωσε: “Χρόνια Πολλά Ελλάδα, χρόνια πολλά Έλληνες. Από την άλλη μέρα της Εθνικής Παλιγγενεσίας, απαρχή ενός κράτους δικαίου, ενός κράτους αρχών. Εύχομαι άλλο κακό να μην μας βρει μετά το τραγικό γεγονός που συνέβη. Εύχομαι τα παιδιά που σήμερα παρήλασαν να σφυρηλατήσουν μια σχέση εμπιστοσύνης με μας, τους ενηλίκους και πραγματικά να νιώθουν πως ζουν σε ένα κράτος που οφείλουν να εμπιστεύονται“


Ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος είπε: “Διακόσια χρόνια μετά την Επανάσταση της Εθνικής Παλιγγενεσίας είναι καιρός για αναστοχασμό. Το έθνος των Ελλήνων πρέπει να δώσει ξανά το θετικό παράδειγμα που έδωσε τότε, σε όλο τον κόσμο. Με βάση τις αρχές, τις αυτοθυσίας για την πατρίδα, της εργατικότητας, της εντιμότητας και της ηθικής να κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα. Να εκπλήξουμε και πάλι, τους λαούς της Ευρώπης και της Οικουμένης. Χρόνια Πολλά Ελλάδα!“


Ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Θανάσης Λιούπης δήλωσε “Διπλή γιορτή σήμερα. Οι ήρες πρόγονοί μας με δύναμη και πίστη, με ομοθυμία και ομοψυχία κατάφεραν να επιτύχουν αυτόν τον σκοπό. Αυτό είναι και το μήνυμα για όλους εμάς με ενότητα ομοθυμία κι ομοψυχία να φροντίζουμε να μην συμβαίνουν πράγμτα που μας πληγώνουν ή να μπορούμε να τα διορθώνουμε γρήγορα”.

Ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Βόλου και διοικτής της 1ης ΤΑΞΑΣ, ταξίαρχος Γεώργιος Σταμνάς δήλωσε ότι “Σήμερα είχαμε τη χαρά να δούμε τρία επίλεκτα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων, της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών της 1ης ΤΑΞΑΣ και τη 111ΠΜ με σθένος, με ηθικό και φρόνιμα τιμώντας έτσι τους αγωνιστές του 1821 οι οποίοι έπεσαν για την ελευθερία”.

Τέλος, η πρώην υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη εξέφρασε τα συγχαρητήριά της για την διεξαγωγή της παρέλασης και είπε “Σήμερα είναι διπλή γιορτή. Ζητούμε και προσευχόμαστε από την Παναγία να σκέπει την πατρίδα και να προστατεύει όλους του Έλληνες πολίτες. Τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας που αποτίναξαν τα 400 χρόνια σκλαβιάς και μας έδωσαν την ελευθερία μας κι έχουμε ως μοναδική οφειλή στους αγώνες των προγόνων μας να παραδώσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας μια Ελλάδα ελεύθερη”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.