Με εργολαβία η συντήρηση των ΕΕΛ λόγω έλλειψης προσωπικού

Αναμένεται η έγκριση πρόσληψης 50 συμβασιούχων

Η έλλειψη προσωπικού στη ΔΕΥΑΜΒ οδήγησε τη Διοίκηση απόφαση να αναθέσει σε εργολάβο τη συντήρηση των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων, προϋπολογισμού 59.000 Ευρώ. Η Επιχείρηση αναμένει την προκήρυξη για πρόσληψη εποχικών και μόνιμων υπαλλήλων, ενώ ακόμη δεν εγκρίθηκαν οι 50 οκταμηνίτες που είχαν ζητηθεί από τον Μάρτιο του 2017 και εγκριθεί από το ΑΣΕΠ.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΒ Βάιος Ζεμπέογλου, χαρακτήρισε την απόφαση αναγκαστική και προσωρινή λύση και ψήφισε θετικά. Όπως είπε ο Σύλλογος Εργαζομένων ζητάει να γίνουν μόνιμες προσλήψεις που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα που υπάρχει σήμερα. «Στόχος της υπηρεσίας πρέπει να είναι η σταδιακή κάλυψη των κενών θέσεων, που σε συνδυασμό με την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, θα δίνει την ευκαιρία στη ΔΕΥΑΜΒ να αναλαμβάνει σταδιακά εξολοκλήρου έργα χωρίς την απαίτηση συμβάσεων και εργολαβιών», επισήμανε ο πρόεδρος των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αριστ. Σαββάκης, απάντησε ότι η έγκριση για την πρόσληψη των συμβασιούχων θα έρθει μετά τις 8 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει.
Όσον αφορά την πρόσληψη 28 μόνιμων υπαλλήλων, τόνισε ότι η ΔΕΥΑΜΒ έχει στείλει στο Υπουργείο Εσωτερικών τα άτομα που απαιτούνται και τα προσόντα της κάθε ειδικότητας. Το Υπουργείο Οικονομικών στη συνέχεια θα στείλει στον ΑΣΕΠ το αίτημα για την έγκριση των προκηρύξεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.