Με μια μεγάλη αστροβραδιά στα Χάνια Πηλίου αρχίζει το Θερινό Σχολείο Αστρονομίας

Με μια ακόμη μεγάλη αστροβραδιά στα Χάνια Πηλίου αρχίζει το 23ο Θερινό Σχολείο Αστρονομίας 2024 της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης μας. Την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 και ώρα 9:30 μ.μ. θα συγκεντρωθούν όλοι οι ερασιτέχνες αστρονόμοι και οι άλλοι φίλαστροι στο 2ο πάρκινγκ αυτοκινήτων προς τις Αγριόλευκες (Χιονοδρομικό Κέντρο), όπου θα στηθούν τα τηλεσκόπια των Μελών της Εταιρείας και θα γίνει παρατήρηση του έναστρου ουρανού, ενώ ένα μέλος της θα ξεναγεί τον κόσμο στους αστέρες και τους αστερισμούς του ουρανού με την ιστορία και τη μυθολογία τους, δείχνοντάς αυτούς με ισχυρό λέιζερ. Θα ακολουθήσει κοινή συνεστίαση στο Χάνι του Ζήση με παράλληλη προβολή μικρής διαστημικής ταινίας.

 

Για όσους δεν έχουν Ι.Χ. θα διατεθεί πούλμαν, το οποίο θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ελευθερίας στις 8:30 ακριβώς, με τιμή εισιτηρίου 10 €. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο της Εταιρείας 24.210-51.061 ή κινητό 6973.026.260. Επιστροφή στο Βόλο λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Την επόμενη μέρα Δευτέρα το βράδυ 8-10 μ.μ. θα αρχίσουν τα μαθήματα του 23ου Θερινού Σχολείου Αστρονομίας 2024, στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (28ης Οκτωβρίου 78 – κτίριο Ματσάγγου).

 

Στο 1ο Τμήμα θα διδάξουν οι: Γιαννοπούλου Αποστολία, Ζαφραντζάς Ευστάθιος, Δρ. Ξενάκης Χρίστος, Ζαγάκος Γεώργιος, Ταμβάκης Γεώργιος, Τσολάκης Σάββας, και Στρατή Ουρανία. Τα θέματα που θα διδαχθούν είναι: Η Σελήνη και η εξερεύνησή της, Ένα συναρπαστικό ταξίδι στο ηλιακό μας σύστημα (με 3D ταινία και ειδικά γυαλιά), Ρύθμιση και χρήση οπτικού τηλεσκοπίου παρατήρησης, Εξερευνώντας τον πλανήτη Άρη.

Στο 2ο τμήμα θα διδάξουν οι: Δρ. Γραμμένος Θεοφάνης, Καραΐσκος Απόστολος, Ζαγάκος Γεώργιος, Τσολάκης Σάββας, Δρ. Χαρανάς Ιωάννης, Δρ. Ξενάκης Χρίστος, Δρ. Ξενάκης Απόστολος, και Γερμάνη Βάσια. Τα θέματα δε που θα διδάξουν είναι: Βαρυτικά κύματα και η προοπτική ενός νέου κλάδου της αστρονομίας, Αστρονομία και αστρολογία – ποιος έχει δίκαιο; Τα τηλεσκόπια και η χρήση τους, Μαύρες τρύπες – άσπρες τρύπες και σκουληκότρυπες, Αν υπάρχουν εξωγήινοι πολιτισμοί πώς μπορούμε να τους εντοπίσουμε; Διαστημικοί σταθμοί – διαστημικά τηλεσκόπια.

Την τελευταία ημέρα, Παρασκευή, 12.7.24, θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης και επιδοθούν οι βεβαιώσεις παρακολούθησης

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.