Με παρέλαση στην παραλία αλλά και γενικό σημαιοστολισμό ο εορτασμός της 25η Μαρτίου

Μετά από 2,5 χρόνια χωρίς παρελάσεις, φέτος η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου θα εορταστεί με κάθε επισημότητα, με παρέλαση σχολείων, συλλόγων αλλά και των τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων στην παραλία του Βόλου, τηρώντας όμως τα μέτρα του κορωνοϊού -ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός- όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει τον γενικό σημαιοστολισμό από τις 8 το πρωί της 23ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2022.
Τα Δημόσια και Δημοτικά Καταστήματα, τα Καταστήματα των Ν.Π.Δ.Δ και των Τραπεζών θα φωταγωγηθούν, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.
Σήμερα 24 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν οι πανηγυρικές εκδηλώσεις των μαθητών των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης ,στις οποίες θα γίνουν ομιλίες για τη σημασία της 25ης Μαρτίου 1821, ενώ στις 11 το πρωί θα γίνει απότιση φόρου τιμής από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους, οδηγούς, φορείς & συλλόγους στο μνημείο των Ηρώων στην παραλία του Βόλου.
Ανήμερα της 25ης Μαρτίου στις 7 το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού & η Φιλαρμονική του Δήμου θα περιέλθει στου δρόμους της πόλης και θα παιανίζει θριαμβικά θούρια & εμβατήρια.
Στις 8.00 θα γίνει η επίσημη έπαρση της Σημαίας και στις 11 θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Του Αγίου Νικολάου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιος. (προσέλευση επισήμων μέχρι ώρα 10.55)
Στις 11.30 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στην παραλία του Βόλου.
Στις 12 το μεσημέρι θα διεξαχθεί η παρέλαση προ των επισήμων στην παραλία της πόλης, των Αναπηρικών, Αντιστασιακών Οργανώσεων, Τμήματος του Ε.Ε Σταυρού, Σχολείων, Πολιτιστικών Συλλόγων, Οδηγών, Προσκόπων, Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφάλειας, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.
Στις 18.00 ορίζεται η επίσημη υποστολή Σημαίας.
Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID – 19, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας (εγκύκλιος ΥΠ. ΕΣ. 16557/14-03-2022).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.