Με προσομοιωτές εκπαιδεύτηκαν στην οδήγηση μαθητές

Συνεχίζεται η δεύτερη μέρα της εκδήλωσης της 1ης ΤΑΞΑΣ

Στην οδήγηση είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και πρακτικά πλέον μαθητές Λυκείων, στο πλαίσιο της διημερίδας που διοργανώνει για δεύτερη φορά φέτος η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού που εδρεύει στο Στεφανοβίκειο και σκοπεύει να την κάνει θεσμό για την περιοχή μας.
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς», έστησε στο χώρο τέσσερις προσομοιωτές, για πρώτη φορά στο Βόλο και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν το θέμα της οδικής ασφάλειας, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε βιωματικό επίπεδο.


Ο Γιώργος Ματζουράνης, ταξίαρχος και διοικητής 1ης ΤΑΞΑΣ τόνισε ότι για δεύτερη χρονιά φέτος η μονάδα υλοποιεί αυτή την εκδήλωση και έχει στόχο να γίνει θεσμός. Η χθεσινή μέρα ήταν αφιερωμένη στην ασφάλεια πτήσεων και σήμερα συνεχίζουμε με την οδικά ασφάλεια παρουσία και μαθητών σχολείων, τόνισε.
«Θέλουμε κάθε χρόνο να βελτιωνόμαστε και φέτος έχουμε και βιωματικές δράσεις με προσομοιωτές που έρχονται για πρώτη φορά στο Βόλο και μ’ αυτό τον τρόπο θέλουμε να επικοινωνήσουμε στους πολίτες τη σπουδαιότητα που έχει η ασφάλεια στους δρόμους και που είναι ζητούμενο», δήλωσε ο διοικητής.

Ο κ. Ματζουράνης εκτίμησε ότι δεν την έχουμε πετύχει, τη ζητάμε, απαιτείται να έχουμε κουλτούρα όχι μόνο οι Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και οι πολίτες, για να αποφεύγουμε τα τραγικά δυστυχήματα που έχουμε κάθε χρόνο και κοστίζουν ανθρώπινες ζωές.
«Ένα λιθαράκι στο χτίσιμο αυτής της κουλτούρας και της παιδείας του πληθυσμού ελπίζουμε να βάλει και η Ταξιαρχία μας με τη διημερίδα και τις δράσεις που γίνονται», επισήμανε.

Όλοι μαζί για το κοινό καλό
Ο Δημήτρης Πετρούνιας ψυχολόγος του ΙΟΑΣ Πάνος Μυλωνάς τόνισε ότι στην διημερίδα τη 1η ΤΑΞΑΣ γίνεται ενημέρωση για τους πολίτες αλλά και για μαθητές Λυκείων για τη σημασία που έχει η ζώνη ασφαλείας στην οδήγηση και ήδη ενημερώθηκαν μαθητές.
Στο χώρο στήθηκε προσομοιωτής σύγκρουσης, που οι μαθητές ένιωσαν το τράνταγμα που δημιουργείται, από πρόσκρουση σε τοίχο, για ν’ αντιληφθούν τη σημαντικότητα της ζώνης, ενώ μπορούσαν να κάνουν μια δεύτερη άσκηση για προσομοίωση ανατροπής μέσα από το αυτοκίνητο, που ήταν τοποθετημένο σε ράμπα και αναποδογύριζε με χαμηλή ταχύτητα, αλλά και προσομοίωση μέθης και πως μπορεί να λειτουργήσει κάποιος υπό την επήρεια αλκοόλ. Στο εσωτερικό της στατικής έκθεσης υπήρχε προσομοιωτής οδήγησης μέσω του οποίου ο καθένας ερχόταν αντιμέτωπος με τις συνθήκες οδήγησης στο δρόμο.

Ο κ. Πετρούνιας τόνισε ότι το κλιμάκιο το ΙΟΑΣ Πάνος Μυλωνάς ήρθε στο Βόλο μετά από πρόσκληση της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, με την οποία υπάρχει πολύ καλή συνεργασία και «όλοι μαζί προσπαθούμε για το κοινό καλό, ο καθένας από την πλευρά του».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.