Με τους ξενοδόχους της Πορταριάς, Μακρινίτσας και Κατηχωρίου η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Βόλου

Συνάντηση εργασίας με ξενοδόχους της Πορταριάς, της Μακρινίτσας και του Κατηχωρίου πραγματοποίησε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού-Τοκαλή την Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα Πορταριάς.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα μετά από πρόσκληση της Αντιδημάρχου Τουρισμού και με την παρουσία των Προέδρων των τοπικών συμβουλίων Πορταριάς Αθανάσιου Δρόσου, Μακρινίτσας Ευάγγελου Σαρακατσάνου και Κατηχωρίου Δημητρίου Μούκα, συμμετείχαν εκπρόσωποι ξενοδοχειακών μονάδων και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον τομέα του τουρισμού και τις δράσεις προώθησης του προορισμού Βόλος-Πήλιο, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής προβολής του.

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και στελέχη του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Βόλου, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση,  ενημέρωσαν τους επαγγελματίες για τις νέες δράσεις προβολής του Δήμου Βόλου με έμφαση στην ανάδειξη των εμπειριών του ταξιδιώτη και την περαιτέρω προβολή του city break και των Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής και Αγροτουρισμού και τους κάλεσε να συμμετέχουν στις δράσεις τουριστικής προβολής. Κατά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τις δυο νέες καμπάνιες που αφορούν το city break και τα outdoor και agricultural activities και διανεμήθηκαν τα αντίστοιχα ενημερωτικά σταντ. Με τη χρήση qr code και μέσα από την ιστοσελίδα του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης Δήμου Βόλου www.volosinfo.gr  ο επισκέπτης μπορεί πολύ εύκολα να ενημερωθεί για τους επαγγελματίες Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Αναψυχής και Αγροτουρισμού που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, καθώς και για τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Αντίστοιχα με το ίδιο τρόπο ο επισκέπτης μπορεί να προγραμματίσει τη δωρεάν συμμετοχή του στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα ξενάγησης στην πόλη του Βόλου που γίνεται κάθε Παρασκευή πρωί με τη συνεργασία τοπικού πιστοποιημένου ξεναγού. Η συνεχής ανανέωση της ιστοσελίδας του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης Δήμου Βόλου www.volosinfo.gr με τις νέες δράσεις αποτελεί βασικό εργαλείο για τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες του προορισμού Βόλος-Πήλιο, συμβάλλοντας με ουσιαστικό τρόπο στην τουριστική ανάπτυξη και ανάδειξη του προορισμού μας.

Επίσης κατά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τις εκθέσεις τουρισμού στις οποίες συμμετείχε το Τμήμα Τουρισμού Δήμου Βόλου, καθώς και για την πολύτιμη συμμετοχή των τοπικών επιχειρηματιών ξενοδόχων στην πολύ σημαντική ετήσια έρευνα που διεξάγεται κάθε Σεπτέμβριο, στην οποία αποτυπώνεται η πραγματική τουριστική εικόνα του προορισμού μας.

Οι εκπρόσωποι κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις και μέσα από έναν γόνιμο και παραγωγικό διάλογο συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις νέες απαιτήσεις του ταξιδιώτη και του τουριστικού κλάδου γενικότερα οι οποίες περνούν στο προσκήνιο διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στο προσφερόμενο τουριστικό προϊόν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.