Μέχρι τη Δευτέρα οι εγγραφές στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Βόλου

Από τον 4ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας (Εσπερινό) ανακοινώθηκε ότι μετά από απόφαση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για παράταση (λόγω δυσκολιών πρόσβασης στην πλατφόρμα του ΥΠ.Π.Ε.Θ.) στην υποβολή Ηλεκτρονικής Δήλωσης Προτίμησης (Η.Δ.Π.), για εγγραφή στο σχολείο το επόμενο σχολικό έτος 2019-2020, ότι το 4ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας θα είναι ανοικτό από 18:00 – 22:00 και την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019.
Η δήλωση γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/.

Η ύπαρξη Η.Δ.Π. είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή σε οποιοδήποτε ΕΠΑ.Λ. ημερήσιο ή εσπερινό. Στο 4ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας (Εσπερινό) παρέχεται βοήθεια για την υποβολή Η.Δ.Π. σε όσους/ες αδυνατούν να την υποβάλουν μόνοι/ες τους. Για την υποβολή είναι απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα και οι κωδικοί taxisnet. Στo 4ο ΕΠΑ.Λ. φοιτούν ανήλικοι/ες και ενήλικοι/ες μαθητές/ήτριες που επιθυμούν με την αποφοίτησή τους να ενταχθούν άμεσα στην αγορά εργασίας ή να συνεχίσουν για σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποκτώντας γενικές γνώσεις αλλά και εξειδίκευση σε μια από τις ακόλουθες ειδικότητες:

Οι τεχνικές ειδικότητες είναι Τ. Δομικών Έργων & Γεωπληροφορικής, Τ. Ηλεκτρολογικών Συστ/των, Εγκ/σεων & Δικτύων, Τ. Ηλεκτρονικών & Υπολ/κών Συστ/των, Εγκ/σεων Δικτύων & Τηλεπικοινωνιών, Τ. Θερμικών & Υδραυλικών Εγκ/σεων & Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου, Τ. Εγκ/σεων Ψύξης, Αερισμού & Κλιματισμού, Τεχνικός Οχημάτων και Τ. Μηχανολογικών Εγκ/σεων & Κατασκευών.

Οι επαγγελματικές ειδικότητες είναι Αισθητικής Τέχνης, Κομμωτικής Τέχνης (υπό έγκριση), Βοηθών Φαρμακείου, Βοηθών Φυσικοθεραπευτή.

Στο 4ο ΕΠΑ.Λ. λειτουργούν δύο προγράμματα σπουδών:
Α) Στο 1ο, «ΠΛΗΡΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗ», οι μαθητές/ήτριες αποκτούν ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ & ΠΤΥΧΙΟ επιπέδου 4. Η φοίτηση είναι 3ετής. Εγγράφονται σε αυτό, μαθητές/ήτριες με Απολυτήριο Γυμνασίου παρακολουθώντας μαθήματα γενικής παιδείας και ειδικότητας (θεωρητικά & εργαστηριακά).
Β) Στο 2ο, «ΦΟΙΤΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ», οι μαθητές/ήτριες αποκτούν ΠΤΥΧΙΟ επιπέδου 4. Η φοίτηση είναι 2ετής. Εγγράφονται στο Β΄ έτος, μαθητές/ήτριες με Απολυτήριο Λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΤΕΕ, κλπ) παρακολουθώντας μόνο μαθήματα ειδικότητας (θεωρητικά & εργαστηριακά) με μειωμένο ημερήσιο/εβδομαδιαίο ωράριο.

Δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός για την εγγραφή. Η φοίτηση και η μετακίνηση των μαθητών/τριών γίνεται δωρεάν για όσους/ες δεν έχουν αποκτήσει απολυτήριο Λυκείου και με έκπτωση 50% για όσους/ες έχουν ήδη απολυτήριο Λυκείου. Στους μαθητές που εγγράφονται παρέχεται η δυνατότητα αναβολής στράτευσης.

Για επιπρόσθετες πληροφορίες – διευκρινήσεις επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 24210 60443 & 2421068423 (ώρες 18:00 – 22:00).