Μεγάλη εθελοντική αιμοδοσία από την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοτών

Μια μεγάλη εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Θαλασσαιμίας Νομού Μαγνησίας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδοτών.

Η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 14 Ιουνίου στην Παραλία του Βόλου στο κτήριο Παπαστράτος. Ωράριο Αιμοληψιών: 10:00 έως 13:00 και 18:00 έως 21:00. Παράλληλα, θα προσωπικό του Νοσοκομείου Βόλου θα λαμβάνει σε όσους το επιθυμούν στοματικό επίχρισμα ώστε να καταστούν δότες μυελού των οστών.

Στη δράση αυτή συμμετέχουν:

-Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΘΑΥΜΑ» – Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν.Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη»

-Remax Δομή Βόλου

-Ένωση Κυπρίων Μαγνησίας

«20 χρόνια προσφοράς»

Παράλληλα, η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου με αφορμή την 20η επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδοτών στέλνει το δικό της μήνυμα και ευχαριστεί όλους όσοι συμβάλουν στο έργο της.

«Η  20η επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδοτών είναι μια εξαιρετική και επίκαιρη ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τους αιμοδότες για τις σωτήριες αιμοδοσίες τους και να τιμήσουμε την βαθιά επίδραση τόσο στους ασθενείς όσο και στους δότες .

Στόχοι της φετινής εκστρατείας είναι :

– να ευχαριστήσουμε και να αναγνωρίσουμε τα εκατομμύρια των εθελοντών αιμοδοτών που έχουν συμβάλλει στην υγεία και την ευημερία εκατομμυρίων ανθρώπων.

– να τονιστεί η συνεχής ανάγκη για τακτική, μη αμειβόμενη αιμοδοσία με στόχο την επίτευξη καθολικής πρόσβασης σε ασφαλή μετάγγιση αίματος.

-να προωθήσει μια κουλτούρα τακτικής αιμοδοσίας μεταξύ των νέων και να αυξήσει την ποικιλομορφία και τη βιωσιμότητα της δεξαμενής αιμοδοτών», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.