Μεγάλη συμμετοχή στην αιμοδοσία στον Άγιο Νικόλαο

Eγινε με πρωτοβουλία του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πολλές δεκάδες συμπολιτών έσπευσαν σήμερα το πρωί στην πλατεία του Αγίου Νικολάου προκειμένου να δώσουν αίμα στην κινητή μονάδα αιμοδοσίας του «Αχιλλοπούλειου» Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.
Κυρίως νέοι άνθρωποι, παρά το τσουχτερό κρύο από τις δέκα το πρωί μέχρι και τις τρείς το μεσημέρι, περίμεναν με υπομονή, καλή διάθεση και χαμόγελα για να πάρουν μέρος στην προσπάθεια.

Τόσο οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό όσο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίηση και ενθουσιασμό τους για τη συμμετοχή ενώ δεν παρέλειψαν να εκφράσουν τις θερμές τους ευχαριστίες στον βουλευτή και στους συμμετέχοντες.

Τα στελέχη του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου υπογράμμισαν ότι η συγκεκριμένη αιμοδοσία γίνεται σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή κατά την οποία οι τεράστιες ελλείψεις σε αίμα δημιουργούν προβλήματα στους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία και στους νεφροπαθείς της Μαγνησίας.

Ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας δήλωσε: «Θέλω να απευθύνω θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συμπολίτες που παρά το δριμύ ψύχος έσπευσαν σήμερα να πλαισιώσουν αυτήν την πρωτοβουλία και να δώσουν το αίμα τους για τους συνανθρώπους που το χρειάζονται.

Είναι άξιοι πολλών συγχαρητηρίων και θερμών ευχαριστιών. Οι μεγάλες ελλείψεις σε αίμα μας αφορούν όλους και πρέπει να δραστηριοποιηθούμε άμεσα. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε αυτές τις πρωτοβουλίες. Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη είναι κύρια χαρακτηριστικά της τοπικής μας κοινωνίας.

Θερμές ευχαριστίες και πάλι για τη μεγάλη συμμετοχή και για τη διάθεση προσφοράς».

O Σύλλογος Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία
Με πολύ μεγάλη συμμετοχή και συλλογή μονάδων αίματος πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε, σήμερα Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022, στον Άγιο Νικόλαο, με την προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών να είναι συνεχής ως τις 3μ.μ. Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή Μαγνησίας κου Χρήστου Μπουκώρου, σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Βόλου και το Σύλλογο Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Βόλου.

Η Πρόεδρος, κα Δέσποινα Λουκάκη, τα μέλη του Δ.Σ. αλλά και όλου του Συλλόγου, επιθυμούν να εκφράσουν τις πιο θερμές τους ευχαριστίες σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και το τσουχτερό κρύο προσήλθαν και συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν περί τις 45 μονάδες αίματος.

Επίσης, ευχαριστούν θερμά το Διευθυντή κο Λαφιωνιάτη Στυλιανό, την Ιατρό κα Στυλιανή Μπέργιου και το νοσηλευτικό προσωπικό της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Βόλου, που συνόδευσαν την κινητή μονάδα, για την άριστη συνεργασία.
Τέλος, τις πιο ιδιαίτερες ευχαριστίες επιθυμούν να εκφράσουν προσωπικά στο Βουλευτή Μαγνησίας κο Χρήστο Μπουκώρο και τους συνεργάτες του, που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση που απηύθυνε ο Σύλλογος για προσφορά αίματος.

Τέτοιες δράσεις ανιδιοτελούς προσφοράς στον συνάνθρωπο αποτελούν ακτίδα ελπίδας και αισιοδοξίας για τον πάσχοντα συνάνθρωπο, καθώς η προσφορά αίματος δεν κοστίζει παρά μόνο λίγο από το χρόνο μας, είναι όμως προσφορά ζωής και ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, μια πράξη ύψιστης ηθικής σημασίας και αγάπης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.