ΜέΡΑ 25 Μαγνησίας: «Ακόμα ένα περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας και αναιτιολόγητης βίας»

Ακόμα ένα περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας και αναιτιολόγητης βίας εναντίον Ρομά σημειώθηκε στο Βόλο, προστιθέμενο σε μια σειρά ταυτόσημων περιστατικών, με αποκορύφωμα την εν ψυχρώ δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα, αναφέρει η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή Μαγνησίας (ΠΣΕ) του ΜέΡΑ 25.
Μετά από καταδίωξη οχήματος όπου επέβαιναν ανήλικοι Ρομά και ενώ το όχημα είχε ακινητοποιηθεί, ένας αστυνομικός της ομάδας ΟΠΚΕ που το καταδίωκε πυροβόλησε προς τη μεριά του αυτοκινήτου. Από καθαρή τύχη δε θρηνήσαμε πάλι θύματα με έναν νεαρό Ρομά να συλλαμβάνεται επειδή δεν είχε δίπλωμα οδήγησης, αναφέρει η ΠΣΕ Μαγνησίας του κόμματος.
«Τα περιστατικά αυτά καρμπόν, όσο πληθαίνουν αποδεικνύουν πως μόνο τυχαία δεν είναι, αλλά είναι αποτέλεσμα μιας ρατσιστικής νοοτροπίας που χαρακτηρίζει την ελληνική αστυνομία και τις προτεραιότητές της.
Για τα παραπάνω οι βουλευτές του ΜέΡΑ25, καταθέτουν ως αναφορά στο Προεδρείο της Βουλής για τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη το Δελτίο Τύπου της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά – ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, σχετικά με περιστατικό που έλαβε χώρα στο Αλιβέρι Βόλου στις 29-01-2022, συνοδευόμενο από σχετικές φωτογραφίες», αναφέρει ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.