Μετ’ εμποδίων η κίνηση αστικών λεωφορείων, φόρτος στα ταξί

Μετ’ εμποδίων γίνεται από το πρωί η κίνηση των αστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ λόγω του χιονιού, που δεν μπορούν να προσεγγίσουν απομακρυσμένες περιοχές, ενώ μεγάλη είναι η ζήτηση για ταξί και στόλος πάνω από 150 αυτοκίνητα βρίσκεται στους δρόμους για να εξυπηρετήσει τον κόσμο, που δεν βγάζει εύκολα τηλεφωνική γραμμή.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Παναγιώτης Γιόλας στο «Ράδιο Ένα 102,5» τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ στον κεντρικό ιστό της πόλης γίνονται χωρίς προβλήματα.
Όπως είπε, οι γραμμές Νο 1, (Άναυρος – Ν. Ιωνία) 2 (Αμπελόκηποι), 3 (Ν. Δημητριάδα), εκτελούνται κανονικά, αλλά είναι μικρότερη η συχνότητα των δρομολογίων, όπως και η γραμμή Νο 4 προς Άνω Βόλο και Νο 4 προς Αλυκές.
Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ δεν εκτελούνται προς Κατηχώρι και Σταγιάτες (Νο 4), προς Άλλη Μεριά και προς Μελισσάτικα, ενώ το Νο 5 προς Πλατανίδια φθάνει μέχρι τα Λεχώνια.
Τα δρομολόγια ξεκίνησαν νωρίς με πρωί με μικροπροβλήματα, λόγω του καιρού, ανέφερε ο πρόεδρος της Αστικό ΚΤΕΛ.

Έξω ο στόλος των ταξί
Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ταξί Βόλου Δημήτρης Φιλίππου δήλωσε ότι από νωρίς το πρωί το τηλεφωνικό κέντρο πήρε «φωτιά» εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης και οι δέκα γραμμές δεν μπόρεσαν να εξυπηρετήσουν τον όγκο των τηλεφωνικών κλήσεων, με αποτέλεσμα να υπάρχει αναμονή για να εξυπηρετηθούν όλοι.

Όπως ανέφερε από το πρωί το τηλεφωνικό κέντρο των ταξί δέχτηκε άπειρες κλήσεις, εξυπηρετήθηκε όλος ο κόσμος στην πόλη του Βόλου, ενώ όλος ο στόλος των ταξί (πάνω από 150 αυτοκίνητα) βρίσκεται στους δρόμους και θα μείνουν όσοι χρειαστεί για να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό.
Ο κ. Φιλίππου ζήτησε υπομονή από το επιβατικό κοινό, γιατί είναι μεγάλος ο όγκος εργασίας και ο χρόνος εξυπηρέτησης μεγάλος, γιατί υπάρχουν χιόνια στα στενά. Όπως είπε, για περιπτώσεις στενών περιφερειακά του Βόλου, όπου υπάρχει πολύ χιόνι, οι οδηγοί δε ρισκάρουν να βάλουν το αυτοκίνητο και οι επιβάτες πρέπει να περπατούν για να φτάσουν σε κεντρικό δρόμο που έχει καθαριστεί.

Ο πρόεδρος των ταξί είπε ότι όλα τα αυτοκίνητα διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες, που όμως δεν χρειάζονται στον κεντρικό ιστό του Βόλου, όπου οι δρόμοι είναι καθαροί.
Λόγω του καιρού η κίνηση ήταν μεγάλη και ο πρόεδρος των επαγγελματιών διαβεβαίωσε ότι θα εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό όλο το 24ωρο, ενώ τα ταξί ανταποκρίνονται και για κλήσεις εκτός Βόλου, όπως στον Αλμυρό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.