Μικρή αύξηση των εσόδων από τον Έρανο Αγάπης 2017

Ενώ σταθεροποιούνται οι ανάγκες που καλύπτει η Μητρόπολη Δημητριάδος

Μικρή αύξηση της τάξης του 15%, από ότι πέρυσι, παρουσίασαν φέτος τα έσοδα από τον Έρανο της Αγάπης στη Μητρόπολη Δημητριάδος, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στην ετήσια συνάντηση των γυναικών που ασχολήθηκαν με τον έρανο, όπου έγινε η κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, ενώ ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, που ευλόγησε την πίτα, τις ευχαρίστησε θερμά για την προσπάθεια που έκαναν.

«Και αυτή τη χρονιά με τη χάρη του Θεού και με την παρουσία του κατορθώσαμε να έχουμε τα οφέλη που έχουμε κάθε χρόνο και μάλιστα με κάποια μικρή αύξηση. Έτσι μπορούμε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες και να συνεχίσουμε το έργο μας που είναι πολύπτυχο και πολύπλευρο και που αφορά όλους τους ανθρώπους που έχουν οποιαδήποτε ανάγκη και που χάρη στη συνεργασία με όλους τους φορείς και όσους προσπαθούν σ’ αυτό τον τόπο έχουμε κρατήσει τη συνοχή του λαού μας», δήλωσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε να περάσει η κρίση, προσθέτοντας ότι όσο υπάρχει, η Εκκλησία θα συνεχίσει να προσφέρει φαγητό και να είναι κοντά στον κάθε άνθρωπο, ενώ τόνισε ότι οι γυναίκες εθελόντριες είναι η περιουσία και ο πλούτος της Εκκλησίας.
Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι οι γυναίκες που βοηθούν στο έργο της τοπικής Εκκλησίας ξεπερνούν τις 500 και ο χώρος του ξενοδοχείου δεν επαρκεί, οπότε ο ίδιο θα πάει και στις Ενορίες. «Θα χρειαστούμε μεγαλύτερο χώρο την επόμενη χρονιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ξεπέρασαν τις 95.000 €
Από τον Έρανο Αγάπης του 2017 συγκεντρώθηκε ποσό 96.947 €. Από τις ενορίες του Δήμου Βόλου συγκεντρώθηκαν 68.907 €, τις Ενορίες Αλμυρού, Αργαλαστής, Αγριάς, Βελεστίνου, Ζαγοράς Κισσού, Λαύκου, Καναλίων, Μηλεών και Ν. Αγχιάλου ποσό 25.040 € και από τις Ιερές Μονές ποσό 3.000 €.
Από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τον έρανο διατέθηκαν για τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία 9.500 €, στο Κέντρο Συμπαραστάσεως Οικογένειας 38.000 € και υπό μορφή βοηθημάτων του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου 49.447 €.

Σταθεροποιούνται οι ανάγκες
Ο Μητροπολίτης επισήμανε ότι όλα τα χρήματα του εράνου διατίθενται για να καλυφθούν για ανάγκες, καθώς δεν υπάρχει καθόλου ρευστότητα χρημάτων. Ωστόσο, τόνισε, οι ανάγκες αντιμετωπίζονται.
Ο ίδιος μετέφερε την αίσθηση ότι οι ανάγκες δεν αυξάνονται στον βαθμό των προηγούμενων χρόνων, είπε ότι τα πράγματα σταθεροποιούνται και η Εκκλησία έχει την ετοιμότητα να αντιμετωπίσει κάθε πρόβλημα που θα παρουσιαστεί.
Σημειώνεται ότι η Μητρόπολη Δημητριάδος διαθέτει καθημερινά 1700 μερίδες φαγητού για άπορους συνανθρώπους και τις οικογένειές τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.